Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret etti.

Konuyla ilgili Büyükşehir Basın Dairesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Ziyarette kentte turizm alanında yapılan çalışmalar hakkında Bakan Yardımcısı Yavuz’a sunum yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a günün anısına balıklıgöl tablosu hediye edildi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, daha sonra kazı çalışmalarının devam ettiği tarihi Şanlıurfa Kalesi ve kale eteğinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. AK Parti Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile MKYK Üyesi Vildan Polat’ın da eşlik ettiği gezide Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Büyükşehir Belediyesi tarafından müze kompleksinde hayata geçirilen tescilli Yöresel ürünler satışının yapıldığı mağazayı gezdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tescilli Yöresel Ürünler Mağazasında incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, mağazaya hayran kaldı. Bakan Yardımcısı Yavuz, daha sonra Büyükşehir Belediyesi 11 Nisan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi’nde kadın kursiyerlerle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi 11 Nisan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezinde kadın kursiyerler tarafından yapılan el işi ürünleri yakından inceleyen Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, daha sonra aynı merkez içerisinde yer alan Ümmü Gülsüm Hatun Kadın Kütüphanesini gezdi.

Kütüphanede ders çalışan genç kızlarla bir araya gelen Bakan Yardımcısı Yavuz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin gençlere ve kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar ile kent turizmine yönelik yaptığı çalışmalara hayran kaldı."

Bakan Yardımcısı Yavuz, sosyal medya hesabından takip edebildiğimiz kadarıyla Vilayette bir toplantıya katıldı. Bugün de Göbeklitepe'yi ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz Hafta başında Harran şehir surlarında gecekondu yapımından dolayı meydana gelen yıkılma ve yine Harran'da Hz.İbrahim (a.s.)'in yıllarca yaşadığı evin bulunmasına ilgisiz-habersiz kaldı.