Seyfullah Polat

Ayık olarak çıkan Hece Taşları Şiir Dergisi Nisan sayısını Şair- Yazar Cumali Ünaldı Hasannebioğlu'na ayırdı. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Tayyip Atmaca'nın aylardan beri hazırladığı Cumali Ünaldı Hasannebioğlu özel sayısını, 74.sayı olarak Nisan 2021'de yayınladı.

Özel sayı için yetmişten fazla Türkiye'nin en önemli şair, düşünce adamı, akademisyen ve siyaset adamına, Cumali Ünaldı Hasannebioğlu ile ilgili ulaşan yazı talebi olumlu karşılanarak, 182 sayfalık dergi özel sayı olarak okuyucuların beğenisine sunuldu. Her kesimden düşünce insanlarının, kendisinin şiirlerini ve düşüncelerini değerlendirip farklı ve ilginç değerlendirmelerde bulunduğu dergi hakkında açıklamada bulunan Şair- Yazar Cumali Ünaldı Hasannebioğlu bu kadirşinaslığın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek; Beni çok mutlu eden, hem Türkiye 'deki farklı düşüncelerden, hem de din ve sivil toplum önderlerinden, güzel anlatımların gelmesidir.

Bu da göstermektedir ki, geleceğin Türkiyesi'ni, barışa yatkın olan, birbirleriyle uzlaşma kültürü taşıyan insanlar kuracaktır.

Yine bu özel sayı ortaya koymuştur ki; kin, düşmanlık ve intikamcılığın, geleceğin dünyasında yeri olmayacaktır.

Türkiye 'de siyasal yapıyı ve devlet örgütünü yeniden kurmak isteyenler, bu gerekliliği göz ardı etmemelidir. Barışla oturup barışla kalkmalıdırlar. Okuyucularımızı birbirinden değerli yazarların, uzun emekler sonuncunda ortaya koydukları dikkate değer araştırmalarıyla baş başa bırakırken, insanın var olduğu her yerde Rabb'imizin yasalarının bir ebedi yol gösterici olarak varlığını da belirtmek isterim' dedi.