Haber Merkezi / Viranşehir Belediyesi Spor Kompleksinde düzenlenen kahvaltı programına, İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Belediye Başkanı Salih Ekinci ve ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
Kutlama programında konuşan Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
Gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapan Kaymakam Çengel, büyük bir emek vererek zor şartlarda mesleklerini sürdüren gazetecilerin her zaman desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Gazetecileri çalışma arkadaşları olarak gördüğü ifade eden Çengel, "Demokrasi kültürünün geliştiği dönemlerden beri, basının demokrasi kültürüne ve demokratik işleyişe ne kadar katkı sunduğunu hepimiz bilmekteyiz. Hem yerelde hem genelde basının öneminin, gücünün ve halkı bilgilendirme noktasındaki etkilerinin farkındayız. Dolayısıyla gazetecileri sadece bu özel günlerde değil her gün hatırlamalıyız. Çünkü gazeteciler sahadaki gözümüz ve kulağımızdır." dedi.
Eleştiriye her zaman açık olduklarını belirten Kaymakam Çengel, basın mensuplarının da eleştiri dozajına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Çengel, basın mensuplarından ilçenin gelişmesi ve tanıtılması konusuna biraz daha ağırlık vermelerini istedi.
Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise konuşmasına basın mensuplarının Gazeteciler gününü kutlayarak başladı.
Katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür eden Başkan Ekinci, zor şartlarda gazetecilik mesleğini icra eden basın mensuplarını tebrik etti.
Gazetecileri her zaman desteklediklerini ve her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Başkan Ekinci, Gazetecilerle sürekli diyalog ve istişare halinde olduklarını söyledi.
Gazetecilerin milletin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil ettiğini kaydeden Ekinci, "İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören tüm basın mensuplarının bir kez daha Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.
Çengel ve Ekinci yapılan konuşmanın ardından basın mensupları ile sohbet ederek fikir alışverişinde bulundu.
Gazeteciler ise, kendilerini unutmayan Kaymakam Çengel ve Başkan Ekinci'ye, düzenlenen programdan dolayı teşekkürlerini iletti.
Program, günün anısına toplu çekilen fotoğrafın ardından son buldu.