Haber Merkezi / Her zaman işçinin emeğini büyük bir değer olduğunu belirten Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya işçi haklarının iyileştirilmesine yönelik Belediye-İş Sendikası ile toplu sözleşme imzaladı.
Sözleşme için düzenlenen imza törenine Başkan Yalçınkaya'nın yanı sıra Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak ile Belediye Başkan Yardımcısı Zülfikar Emiroğlu katıldı. İşçilerin maaşlarının yükseltilmesini sağlayacak anlaşma her iki tarafın imza atması ile resmiyet kazandı.

BAŞKAN YALÇINKAYA İŞÇİLERE SESLENDİ
Törenin ardından bir açıklama yapan Başkan Yalçınkaya işçilere 'İlçemize sahip çıkalım' sözleriyle seslenerek 'Sözleşmenin hayırlı olmasını Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum. Allah bu konuda mahcup etmesin. İnşallah güzel hizmetler, güzel işler yaparız. Akçakale, sınırın boyunda. Suriye ve Orta Doğu'nun çıkış kapısındaki bir yerde. Her şeye layık. Benim sizden ricam ve dileği; ilçemize sahip çıkalım. Yaptığımız işin hakkını verelim. Bu sizin annenizin ak sütü gibi helal bir para. Çünkü emekle çalışarak, didinerek kazandığınız bir para. İşimiz aldığımız işin hakkını vermek ve bu ilçeye layık olmak. Ben bu noktada sizin gayretini her zaman bekliyorum' dedi.

YALÇINKAYA: BURASI MÜKEMMEL BİR ŞEHİR OLACAK
Başkan Yalçınkaya yeşile verdiği önemi bir kez daha ortaya koyarak işçilerden özellikle ağaçları korumalarını isteyerek şöyle konuştu:
'Özellikle sizden istirhamım; yol boyu götürdüğümüz ağaçlara sahip çıkalım. Ağaçlar size emanet, biz ölebiliriz ağaçlar yaşasın. Medeniyetin ölçüsü; yol, ağaç, yeşillik, parke, içme suyudur. Bütün bunları biz ayağa kaldırırsak burası çok mükemmel bir şehir olacak. Bu gayreti de arkadaşlarımızdan bekliyoruz. Bu ilçede, Urfa'da ne varsa kötü gördüğümüz her şeyi düzeltip yolumuza öyle devam edeceğiz. Hayırlı ve uğurlu olsun.'

SENDİKA BAŞKANI ŞILTAK: HAYIRLI OLSUN
Sendika Başkanı Şıltak ise Başkan Yalçınkaya'ya teşekkür ederek 'Akçakale Belediyesi'nde çalışan işçi arkadaşlarımızın 2022 yılı toplu iş sözleşmesini sonuçlandırmış bulunuyoruz. Sayın Belediye Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.
Konuşmaların ardından Sendika Başkanı Şıltak, Başkan Yalçınkaya'ya teşekkür plaketi takdim etti.