AA/ Endüstri mühendisi Aişeoğlu, geçen yaz Türkiye genelindeki orman yangınlarından etkilenerek doğaya ve memleketine fayda sağlama gayesiyle ağaçlandırma çalışması yapmaya karar verdiğini söyledi.
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği yaparak fidan kampanyası başlattığını belirten Aişeoğlu, kentte müdürlük tarafından belirlenen alanlara ve fiyatlara göre bağışlar toplandığını ifade etti.
Aişeoğlu, ilk başta kendi akrabası olan çocukların kumbara bağışlarını ve esnafın desteğini aldığını, kentin de plakası olan 63 bin fidanı toprakla buluşturmak için yola çıktığını dile getirdi.
Bağışlar arttıkça daha çok gayret etmeye başladığını vurgulayan Aişeoğlu, 'Üç aylık çalışmamın sonucunda 200 bin fidana ulaştık. Bağışlanan miktar ise 1,5 milyon liraya ulaştı. Hatta biz bu alanda başladık, kırsalda 200 bin fidana ulaşınca ikinci bir orman alanı daha yapıyoruz. Şanlıurfa'ya iki yerde ağaçlandırma için alan kazandırdık. Kampanyamızı Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütüyoruz. Okullardan, sivil toplum kuruluşlarından ilgililerle fidan dikim etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz.' diye konuştu.
- Avrupa'dan da destek geldi
Saadet Aişeoğlu, zeytin, palamut, meşe, badem ve çam fidanlarını toprakla buluşturduklarını aktardı.
Kampanyanın ülke sınırlarını aştığını anlatan Aişeoğlu, şöyle devam etti:
'Gayretimizin sonucu olarak Hollanda ve Belçika'dan da büyük yardım aldık. Oradaki gurbetçilerimiz de orman yangınlarından esinlenerek Türkiye'ye yardım etmek istedi. Biz de memleketimizde yerimiz ve fidanımız var dedik onlar da bağışta bulundu. Avrupa'dan 4-5 derneğin de katkısıyla fidan sayımız arttı. Buradaki çabalarımızın sonucu çok güzel oldu. Bu bizi çok mutlu etti. İsteyince oluyormuş, bir kişi ortaya çıkarsa 3-5 fidan derken büyüyor. İki bin fidanın üzerinde bağışta bulunanların adına alanımızda hatıra ormanı da kuruyoruz. Şu an 7 ayrı hatıra orman alanımız bulunuyor.'
Benzer kampanyaları gelecek yıllarda da yapmayı hedeflediğini vurgulayan Aişeoğlu, 'Yine doğaya yeşil kazandırmak için çabalayacağım. Seneye belki 5 bin dönüm araziye daha ağaçlandırma çalışması kazandıracağız. Gayretlerle oluyor. Biz yeşili aşılamaya devam edeceğiz, halkı bu işe katmayı sürdüreceğiz.' dedi.
Aişeoğlu, toprakla buluşturulan fidanların Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bakımı, sulama ve koruma çalışmasının yapılacağını sözlerine ekledi.