Ayser POLAT / Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen Karaköprü Mesleki Eğitim Kursları (KARAMEK) ile ilçedeki kadınlar el becerilerini geliştirerek meslek öğreniyor.
Seyrantepe Mahallesindeki 4. Murad Kültür Merkezi'nde açılan mefruşat ve dikiş kurslarında eğitim alan kursiyerler, ürettikleri ürünlerden kazanç elde ediyor. Her türlü araç, gereç ve malzeme desteğinin ücretsiz olarak karşılandığı kurslarda eğitim gören kadınlar, boş vakitlerini meslek öğrenerek değerlendiriyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN KIYAFET DİKİYORLAR
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin özellikle ev hanımlarının sosyal hayata katılımı noktasında üzerinde önemle durduğu proje sayesinde, ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet yardımı yapılıyor. Kurslarda üretilen kıyafetler, Karaköprü Belediyesi'nin sosyal marketinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak veriliyor.
Kurslarda eğitim görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren kursiyerler, hem meslek öğrenip hem de ürettikleri ürünlerden kazanç elde ettiklerini belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür ettiler.
(KARAMEK) Karaköprü Mesleki Eğitim Kurslarına katılmak, zanaat öğrenmek ve zamanlarını değerlendirmek isteyen vatandaşlar www.karamek.com adresinden başvuru yapabilirler.