Faruk DEVECİ/ Şanlıurfa merkezli Diyarbakır ve Hatay olmak üzere üç ilde, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı yapılan operasyonda 16 Mayıs 2022 günü 11 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini tespit ve deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda; Aktif Öğretmen, Özel Sektör Çalışanları ve bazı Üniversite öğrencilerinin örgütün Şanlıurfa güncel bayan yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri ve örgüte ait güncel öğrenci evinde kaldıkları belirlendi. Şanlıurfa merkezli Diyarbakır ve Hatay olmak üzere üç ilde 16 Mayıs 2022 günü yapılan eş zamanlı operasyonda söz konusu 11 şüpheli gözaltına alındı.
Örgüte ait güncel eve yapılan operasyonda, söz konusu ev etrafında çevre güvenliği alındı; bu sırada bahse konu evden aşağıya telefon atıldığı tespit edildi.
Şahısların yapılan aramalarında çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Ele geçirilen materyaller üzerinde yapılan incelemelerde ve örgüt evinden aşağıya atılan telefon incelemelerinde örgüt elebaşı Fethullah Gülen'e ait çok sayıda video, resimler, doküman bulunduğu tespit edildi.
11 şüpheli dün sorgulamaları tamamlanarak Adli Makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 4'ü Adli Kontrol Hükümleri kapsamında serbest bırakıldı.