Haber Merkezi / Gerçekleştirilen Halk Buluşmasında, Büyükşehir Belediyesi olarak Akçakale'de yapılan ve yapılacak olan çalışmaları değerlendiren Başkan Çiftçi, "Birlik ve beraberlik içerisinde Akçakale'mize hizmet ediyoruz" dedi.
Düzenlenen halk gününde muhtarlar, STK temsilcileri ve halkın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde de büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirtti.
Akçakale'yi sevdiğini ifade eden Başkan Çiftçi: "Çalışmalarımızla, samimiyetimizle, Büyükşehrin Akçakale ile ilgili programı tamamlandığı zaman Akçakale için ne hissettiğimizi göreceksiniz. Belli aralıklarla aralıklar ilçelerimizde toplantılar yapıyoruz. 16 Nisanda ülkenin birliği, kalkınması, gelişmesi ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan için vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz. Yeni Türkiye için yeni bir sayfa açılacak. Bu noktada Akçakale'nin vatanseverliğini, hassasiyetini biliyoruz. Dava burada topraklarımızın sulanma davası. Dava Suriyeli akrabalarınıza sahip çıkmasıdır. Ülke olarak büyüme ve iş aş sahibi olma davasıdır. Dava ülkemize vereceği kredi için meclisimize yasa dayatan, faizle paramızı iç edenlerin sonunun gelme davasıdır" dedi.
Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin halkla bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Selçuk Yosunkaya; "İlçemizin sorunlarıyla ilgilenen Büyükşehir belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
16 Nisan'ın 15 Temmuz kadar önemli olduğunun altını çizen İlçe Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise: "Mesele devlet meselesidir. Şahıs ve parti meselesi değildir. Vatan kavramını en iyi biz biliyoruz. 90 kilometre boyunca sınırımızda bulunan Suriyelilerin nasıl vatansız olduğunu gören bir halkız. Mesele çocuklarımızın gelecek meselesidir" dedi.

AKÇAKALE´DE KENT PARK YAPIMINI SÜRÜYOR
Şanlıurfa merkez ve kırsal ilçelere yeşil alan kazandırmak için her ilçeye park yapma projesini uygulamaya koyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tüm ilçelerde çalışmalarını eş zamanlı sürdürüyor.
Akçakale'ye yeşil alan yapan Büyükşehir Belediyesi, Akçakalelilerin yaşam standartlarını daha da yükseltmeyi amaçlıyor. Futbol sahası, Basketbol sahası, voleybol sahası, Oyun alanları, kamelya, çeşme, kantin, piknik tipi banklar, ahşaplı bank, pergole, çocuk oyun alanları ve yürüyüş bantlarının yer alacağı modern proje ile Akçakalelilerin nefes alacağı bir 52 Bin metrekarelik park yapım çalışmalarını İlçe Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, İlçe Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ile birlikte inceleyen Başkan Çiftçi: "Voleybol, basketbol, futbol sahaları tamamlanıyor. Yürüme ve koşu yolları tamamlanmak üzere. Bizim bu projede hedefimiz ilçenin güzel ve büyük bir parka kavuşturmaktır. Büyük ölçekte bir park. Bir aylık çalışması var. Bir ayın sonunda bitkisiyle, çimiyle, ağacıyla Akçakalelilerin hizmetine sunulacak. Yapması bizden koruması Akçakalelilerden. Akçakalelilere helali hoş olsun. İnşallah açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.