Haber Merkezi / Türkiye'nin Urfalı Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen mesajında, bizleri eğitenin anne ve babalarımız olduğunu, ancak bilgi ve beceri kazandıranın da öğretmenler olduğuna dikkat çekerek, toplumların gelişmesinin eğitimle mümkün olacağını, bilgili, üreten ve ürettiklerini paylaşan nesiller yetiştirilmesi gerektiğini, dolayısıyla öğretmenlerimize büyük görev düştüğünü ve Öğretmenliğin çok kutsal ve sabır isteyen bir meslek olduğunu söyledi.

Geleceğin Türkiye'sini inşa edenler, öğretmenlerimizin eserleri olan çocuklarımızdır

Gazi Mustafa Kemal'in Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul ettiği günün 24 Kasım olduğunu belirten Türkiye'nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, '24 Kasım günü, 1981'den bu yana okullarımızda Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bizi büyüten, eğiten annemiz babamızdır. Bunun yanında bilgi ve beceri kazandıran, bizi hayata hazırlayan öğretmenlerimizdir. Onların sabırla çalışmaları sonucu bizler kalem tutmayı, okumayı, yazmayı, yeni bilgiler ve beceriler kazanmayı başardık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi; Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi, ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle mümkündür. Ülkemizin en ücra yerlerinde türlü zorluklara rağmen fedakarca görev yapan öğretmenlerimizi desteklemeye, onların çalışma şartlarını daha da iyileştirmeye kararlıyız. Ayrıca önümüzdeki süreçte eğitim öğretim müfredatımızı tekrar gözden geçirerek güncelleyecek, milletimizin beklenti ve hassasiyetlerine, geleceğin ihtiyaçlarına göre daha da geliştireceğiz. Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, geleceğin Türkiye'sini, geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra ediyorlar. Mesleğine aşık öğretmenler her zaman eşsiz öğrenciler yetiştirmişlerdir. Öğretmenlik çok kutsal ve sabır isteyen bir meslektir. Bizleri sevgi ile yetiştiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun' dedi.

Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır

Türkiye'nin bugünlere gelmesindeki en büyük payın öğretmenler olduğunu belirten Urfalı Büyükelçi Emin Önen, 'Türkiye'yi ülkenin dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerin gayretleriyle inşa ve ihya etmeye gayret ediyoruz. Ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizi hepimiz çok iyi biliyoruz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bir milletin medeniyet seviyesi, yaptığı icraatlar, kültürü tamamen öğretmenlerin elindedir. Eğitim ve öğretimin en büyük kahramanları ve bu hizmetin her alanında emeği olan kişiler öğretmenlerimizdir. Mesleğine aşık öğretmenler her zaman eşsiz öğrenciler yetiştirmişlerdir. Öğretmenlik çok kutsal ve sabır isteyen bir meslektir. Öyle ki bunu en iyi açıklayan sözlerden biri Hazreti Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözüdür' dedi.

Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır

Kendisinin de öğretmen çocuğu olduğunu hatırlatan ve 'Hocaların Hocası' olarak anılan başarılı hizmetler vermiş bir emekli öğretmen olan babası Mehmet Salih Önen'i de rahmetle anan ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, 'Yurdumuzun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır. Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz. İnanıyoruz ki, Türkiye gelecek hedeflerine öğretmenlerimizin fedakarca yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacaktır. 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışını benimsemiş bir hükümet olarak, insana yapılan her türlü yatırıma büyük değer veriyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ilk günden bu yana, eğitim bu ülkenin 1. meselesi kabul edildi. Bütçeden en büyük pay eğitime ayrıldı. Bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, Öğretmenler Gününü yürekten kutluyor ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum' diyerek Hocaların Hocası merhum babası Mehmet Salih Önen gibi ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle andığını belirtti.