Haber Merkezi / Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Prof. Dr. Abdulkadir Karahan Fen Lisesi öğrencilerince hazırlanan fuarın açılışını yaptı.
Ardından hazırlanan projeleri inceleyen Başkan Çakmak, öğrencilerle yakından ilgilenerek icatları hakkında bilgi aldı.
Eğitimin önemine değinen Başkan Ayşe Çakmak, Siverek Belediyesi olarak eğitime her zaman destek olduklarını dile getirdi.
Bilim fuarlarında geleceğin bilim insanlarının yetiştiğini belirten Çakmak, 'Bu tür etkinlikler çocuklarımızın hayal gücünü genişlettiği gibi ufkunu açıyor. Özellikle öğrencilerin projelerini anlattığında gözlerindeki ışıltı bizleri mutlu ediyor. Gelecek kuşakların çok daha güzel şeyler ortaya koyacağını ve büyük işler başaracağını gördük. Ben emeği geçen bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bizlerde bundan böyle eğitime verdiğimiz katkıyı ve desteği artırarak hep birlikte daha güzel işlere imza atacağız.' dedi.
Eğitime verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'a teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, öğrencileri tebrik etti.
Açılışa Başkan Çakmak'ın yanı sıra 107. Topçu Alayı Komutanı Albay Recep Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, daire müdürleri ile öğrenci aileleri katıldı.