İLKHA/ Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl ülke genelinde düzenlen Siyer Yarışması, bu yıl 13 Şubat 2022 tarihinde düzenlenecek. Yarışmanın başvuru işlemleri 31 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek.
'O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışması'nın bu yıl 11'incisi düzenlenecek.
Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Halil Göven, 'O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışması'na büyük bir teveccühün olduğunu ve başvuruların da devam ettiğini ifade etti.
'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temasıyla düzenlenecek olan Siyer Yarışması'na yaklaşık 17 bin kişinin başvurduğunu ifade eden Göven, yarışma ile ilgili konuştu.

'Siyer Yarışmasına başvuru 17 bin civarındadır'
Siyer Yarışması'na katılmaları için Şanlıurfa halkını çağrıda bulunan Göven, 'Şu an Siyer Yarışmasına başvuru 17 bin civarındadır. Bu sayı; Şanlıurfa nüfusu için yeterli bir sayı değildir. Anne babalardan, çocuklarını Siyer Yarışması'na kayıt ettirmelerini istiyoruz. Siyer Yarışma'mız, ödüllü olması hasebiyle çocukların, öğrencilerin ve gençlerin ilgisini çekiyor. Sizin aracılığınızla Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın halkına sesleniyorum. 'Halkımız; kendilerini ve çocuklarını Siyer Yarışması'na kaydetsinler. Siyerin okunmasına vesile olsunlar.' Siyer Yarışması yapmamızdaki amacımız; Peygamber Efendimizin hayatının okunması ve örnek alınmasıdır. Gençliğin, Peygamber Efendimiz'i rol model ve örnek almaları gerekiyor. Başvuru sayısı 17 bin civarında olması, Şanlıurfa nüfusuna göre çok düşüktür. Sınava bir ay kadar zaman var, inşalllah yarışmaya başvurular artar. Sınav kayıtları 31 Ocak 2022'ye kadar devam ediyor.' dedi.

'Kayıt sayısına göre kaç okulda sınav yapılacağını belirleyeceğiz'
Salgından sonra Siyer Yarışması'na yoğunluğun artığını ifade eden Göven, 'Pandemiden sonra yapılacak Siyer Yarışması baya ilgi gördü. Etkinliğe yoğun bir ilgi var. Daha fazla yoğunluk bekliyoruz. Sınav tarihi 13 Şubat 2022'dir. Sınava yaklaşık 1,5 ay var. Kayıt süresi 31 Ocak 2022'de sona erecek. Başvuruların artacağını bekliyoruz. Kayıt sayısına göre kaç okulda sınav yapılacağını belirleyeceğiz. Şu an net bir sayı veremiyoruz. Önceki yılda Urfa merkez ve ilçelerle birlikte 105 okulda sınav yapılmıştı.' şeklinde konuştu.

'Urfalı hemşerilerimizi siyer sınavına katkı sağlamalarını öneriyoruz'
Şanlıurfalılardan hem kendilerini hem de çocuklarını Siyer Yarışması'na kaydetmelerini isteyen Göven, 'Hedefimiz; Peygamber Efendimiz'in hayatının okunması ve örnek alınmasıdır. Urfalı hemşehrilerimizden isteğimiz; özellikle kendilerini ve çocuklarını siyer sınavına kayıt etmelerini ve teşvik etmelerini istiyoruz. Sınavın ödüllü olmasından dolayı çocukların da kaydolmalarını istiyoruz. Kitabı 6-7 hatta 10 defa okuyanlar var. Bu durum çok güzel bir katkı ve çalışmadır. Çocuklarımızın Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmelerine ve akıllarında kalmasına vesile oluyor. Neredeyse kitabı ezberleyecek duruma geliyorlar. Bu vesileyle tekrar Urfalı hemşerilerimizi siyer sınavına katkı sağlamalarını ve katılmalarını öneriyor, çağrıda bulunuyoruz.' diye konuştu.