Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte yayın yapan 3 kanalın ortak konuğu oldu.
Edessa TV, Kanal Urfa ve Güneydoğu TV 'nin ortak yayını ile gelen soruları yanıtlayan Beyazgül, kentteki çalışmalara dair de önemli açıklamalarda bulundu

2019 yılını geride bıraktık genel olarak bir değerlendirme yapar mısınız?

Öncelikle Büyükşehir çalışıyor ve en önemlisi tüm ilçe belediyelerimiz ile bir bütün halinde ortak hareket ediyoruz. Çok şeyler başardık. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve bizler hep birlikte ortak hareket ettiğimiz zaman çok güzel işler yapabileceğimizi ortaya koyduk. Çevre ve Şehircilik Bakanımız şunu söylüyordu; 'Hem fikir miyiz. O zaman ben de tamam diyorum'. Geçen gün Gençlik ve Spor Bakanımızın yanına gittik ve onunla çalışmalarımızı değerlendirdik. Orada hakikaten hiç bir şeyimize yok demedi. Bir çok çalışmamız sonuçlandı ve bakanımızı aynı şekilde Urfa'ya davet ettik. Kendisi ile birlikte Urfa'da bir çok konuyu tamamlamış olacağız ve şehrimiz için güzel işler ortaya koyacağız. Bunun için de lansman toplantısı düzenleyerek tüm çalışmalarımızı halkımıza duyuracağız.

Şanlıurfa'nın her tarafında çalışmalar sürüyor. Vatandaşla konuştuğumuz da 'Memnun musunuz' diyoruz. Bu sefer 'Ne olacak bu yolların hali' diyorlar. Nihayetinde çalışmalar bir anda bitecek değil. Vatandaşlarımız sizce biraz sabırsız mı?

Çalışmalar esnasında vatandaşlarımız doğal olarak bir sıkıntı yaşıyor. Ama çalışmalar bittiği zaman rahatlıyor. Düşünün eski ŞANMED hastanesini yıkarken, küçük bir yol geçiyor ve nihayetinde bitti. Şimdi ise vatandaşlarımız bizlere teşekkür ediyor. Şimdi de başka yerler var. Vatandaşlarımız buna benzer çalışmaları görmeye devam edecekler. Urfa kadar değerli bir şehir dünyada çok az var. Bizler de o antik Şanlıurfa'yı ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Yollarımız bizim önceliğimiz. Yollar konusunda kuvvetli bir şekilde çalışmalarımız devam edecek ve son 9 ay içerisinde muazzam bir yol uygulaması gerçekleştirdik. 2020'de de yollar konusunda aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Karakoyun Köprülü Kavşak noktasında vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntı geçici. Çalışmalar bittiği zaman bize dua edecekler. Yol hususunda toplamda 122 bulvar, cadde ve sokakta sıcak asfalt serdik. 13 ilçemizde de yine bir kısmı devam ediyor ve bir kısmı da bu yıl başlayacak. Karakoyun Kavşağı'nı Büyükşehir Belediyemiz kendi öz kaynakları ile yapıyor. Devamında ise Akçakale Caddesinde yolu genişlettik. Asfalt serimi, refüj çalışmamız hızla devam ediyor. Buluntu Hoca bulvarına ve Çardaklı Kaya bulvarına sıcak asfalt serimi yaptık. Yeni Oto Galericiler yeni yerine taşındı. Biz Belediye Başkanı olur olmaz 'Nerede asfalt çalışması var' dedik. Baktık ki başka yerlerde. 'Hayır' dedik önce Oto Galericiler Sitesinde çalışmanın yapılması talimatını verdik.

Oto Galericiler Sitesinin taşınma sürecini bizlere aktarabilir misiniz?

Şimdi öncelikle Oto Galericiler esnafımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni yerin asfaltlama, kaldırım ve altyapı gibi hiç bir eksikliğini bırakmadık, göreve gelir gelmez esnaf temsilcilerini çağırdım ve 'Bizden ne istiyorsunuz' dedim. Şimdi bana dua ediyorlar. 'Ne istiyorsanız yapacağız ve sizde taşınacaksınız' dedim. Taşınmak için söz verdiler ama söz verdikleri Kasım ayında bizden kaynaklı taşınamadılar. Bizler de çalışmamızı tamamladıktan sonra yeni yerlerine taşınmış oldular. Ocak'ta da eski yerinde yıkım başladı. Tüm desteklerinden dolayı Valimize teşekkür ediyorum

Sayın başkanım, ilçelerde çalışmalar nasıl gidiyor. Siz ilçe belediyeleri ile birlikte koordinasyonu nasıl sağlıyorsunuz.

İlçeler konusunda tüm ilçelere giderek teker teker koordinasyon toplantıları düzenledik. 2020 yılında yapılması planlanan projeler konusunda Büyükşehir olarak neler yapabiliriz bunun için planlamalar gerçekleştirdik. Çok verimli toplantılar oldu. Üst yönetimimiz ve Büyükşehir Daire Başkanlarımız ile birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda her daire başkanlığı için görevler belirledik. Bu birlikteliğimiz ve daha verimli çalışma açısından çok önemli oldu.

İlçe demişken, son olarak Haliliye ilçemizde yer alan Açıksu caddesinde trafiği daha da rahatlatmak amacıyla yolu genişletiyoruz. Burayı kısa süre içerisinde genişleteceğiz ve Şanlıurfa açısından büyük bir sıkıntıyı aşmış olacağız.

Yine ilçelerimizde toplam 276 sokakta kilitli parke taşı döşedik. Bu yöndeki çalışmalarımız da devam ediyor. Yine 100 kilometre beton yol çalışmamız başladı. 6 ilçemizde başlattık ve kalan ilçelerimizde 2020 yılı içerisinde yapacağız. Beton yol bizim için öncelikli bir çalışma ve özellikle kırsal bölgelerimiz için bu uygulamaya çok önem veriyoruz.

İlçelerimizde yine 789 kilometre stabilize yol, 266 kilometre asfalt yol, 13 bin ton sıcak asfalt onarımını gerçekleştirdik.

Viranşehir'de önemli bir projeye daha devam ediyoruz. Eyüp Nebi Camiisinin inşaat çalışmaları sürüyor. Dün de yine oturduk ve Eyüp Nebi'nin kalan projesini ihaleye gönderdik. Bunları etaplara ayırdık ve birinci etabında çok güzel bir proje çıktı.

Hilvan'da 3 bin metrekarelik bir alanda kütüphane kuruyoruz. Buranın inşaatı bitmek üzere.

11 Nisan Kurtuluş Camisinin inşaatı bizim dönemimizde tamamlandı. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ama tamamlamak bizim döneme denk geldi.

Yine merkez ilçeler bazında Hayvan Borsası inşaatı devam ediyor. Çocuk Trafik Eğitim Parkı inşaatı tamamlandı. Mevcut çalışmaları da tamamlayarak parkımızı 23 Nisanda hizmete açacağız inşallah. ŞANDEM'i yıktık ve bu bina tehlike arz ediyordu. Orayı yıktık ve amacımız meydanın kalan kısmını yıkacağız. Dikkat ederseniz artık şehirler dışarıya taşınıyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz ve eski Urfa'yı gün yüzüne çıkartıyoruz. ŞANMED'i yıkmakla bunun ilk startını verdik.

Çevik Kuvvet'in karşısında da Büyükşehir Belediyemizin yeni hizmet binasını yapıyoruz. Burası için TUGAY'ımıza, Milli Savunma Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve Genel Kurmay Başkanımıza teşekkür ediyoruz. 78 dönümlük bir alana yeni hizmet binamızı yapacağız. Tahsisi yapıldı ve nihayetinde hizmet binamızı güzel bir şekilde tamamlamış olacağız.

Sayın Başkanım Çevik Kuvvet Kavşağı ile ilgili son gelişmeler neler?

Çevik Kuvvet Kavşağı bilindiği gibi Karayolları tarafından yapılıyor. Bizler de yerel yönetim olarak şehrimizin her yerinde devam eden çalışmaları takip ettiğimiz gibi buradaki çalışmaları da mutlak suretle takip ediyoruz. Yüzde 85'i tamamlandı ve devamını yine vekillerimiz ile birlikte takip ediyoruz. Mevcut şimdiki binamızı da yıkacağız.

Başkanım Kızılkoyun ile ilgili ne tür çalışma var?

Kızılkoyun'da Mehmet Kuş başkanım ile birlikte yakın çalışıyoruz. Nekropol alanda tarihi kazı yapmamız gerekiyor. Burada toplam 35 konutun yıkımını gerçekleştirdik. Ardından mağaraların aydınlatması konusunda çalışmamız var. Tüm mağaralarımızdan kızıl ışıklar yükselecek. Urfa'mıza güzel bir gerdanlık takmış olacağız.

Karakoyun Mağarallarının Üst Tarafındaki Tılfındır Parkının Daha Büyütülme Gibi Bir Durumu Var mı?

Orada yakın zamanda sürpriz çalışmalarımız olacak ve ilerleyen zamanda hep birlikte göreceğiz. Çok farklı bir güzellik katacağız. Aynı zamanda Kızılkoyun'un yıkımı için 1 Milyon Lira hibe aldık. İnşallah kazılarımız esnasında çok farklı tarihi eserler çıkmasını ümit ediyoruz.

Aynı şekilde 27 Bin metrekarelik Eyyübiye Osmanlı Mahallemizde park çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda bunun açılışını gerçekleştireceğiz.

GAP Vadisi 4. Etabı'nı tamamladık inşallah kısa bir sürede bunun açılışını yapacağız. Milli Ağaçlandırma günü'nde kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte Valiliğimizin öncülüğünde 287 bin fidan diktik. Aynı şekilde GAP Vadisi 4. Etapta ağaçlandırma çalışmalarımız da başladı ve kısa sürede yemyeşil olacak. Mevcutta kamulaştırdığımız alanlardaki ağaçlarımızın ziyan olmaması için özel iş makinaları ile ağaçlarımızı sökerek nereye dikilmesi gerekiyorsa oraya nakil ediyoruz.

İlaçlama çalışmalarında 3 merkez ilçe ile birlikte aldık yumurtlama döneminde hemen ilaçlama çalışmaları başlattık. Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü vesilesi ile düzenleyeceğimiz etkinliklerimizi Cumhurbaşkanlığımız himayelerine alınması için girişimlerde bulunduk ve alındı. Şimdi vatandaşlarımıza '11 Nisan etkinliklerinde ne görmek istiyorsunuz bizlere iletin' diyoruz. 'Ankara, İstanbul ve Şanlıurfa birlikte ayağa kalkalım' dedik. Yine Belediyemizin altında bir yer açarak geçmişe yönelik Şanlıurfa ile ilgili elinde materyal olan vatandaşlarımızı buraya bağışlamaya davet ediyoruz.

Rafadan Tayfa filmini çok önemli buluyoruz, batılı ülkeler film sektörünü çok iyi bir şekilde kullanarak propaganda yapıyorlar. Rafadan Tayfa filmi çevrildi ve Galasını Şanlıurfa'da yaptık. 2 Milyon 300 bin seyirciye ulaşıldı ve bizlerde çocuklarımızı buraya getiriyoruz. Aynı şekilde Şair Nabi Kültür Merkezinde çeşitli etkinlikler yapıyor Bakanlık tarafından onaylı filmlerimizi çocuklarımız ile buluşturuyoruz.

İlçe Belediye Başkanlarımız İle Birlik ve Beraberliği Nasıl Sağlıyorsunuz?

İlçe Belediye Başkanlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Aslında ortada bir başarı varsa bu bizlerin değil tüm Şanlıurfa'nın başarısıdır. Bizler İlçe Belediye Başkanlarımız ile daha güçlüyüz. Başlattığımız İlçe Koordinasyon toplantılarında o ilçenin ne sorunu ve ihtiyacı varsa Daire Başkanlarımız gerekli olan notları aldı. Elde edilen talepler bir kitapçık haline getirilerek yol haritamızı yapıp o şekilde ilerleyeceğiz. İlçe Belediyesinde Bürokratlarımız ile Büyükşehir Belediyesi Bürokratları eşleştirerek çalışmaların takibini yapacağız. Her hafta toplantılar yaparak çalışmalar doğrultusunda Daire Başkanlığımızı denetleyeceğiz.

Kale Eteğindeki Çalışmalar Ne Aşamada?

Kale eteğinin güney kısmında 300'e yakın yapı kamulaştırılmıştı ve bitti. Bunu kendi öz kaynaklarımız ile yaptık ki bunlar çok maliyetli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Şanlıurfa ziyaretlerinde bu alanı gösterdiğimizde bu bölgenin peyzaj çalışmalarını üstlendiler ve ihale sürecini başlattı. Eyyübiye ilçesindeki Millet Bahçesinin bir parçası olarak bu bölgenin ihalesi de katılmış oldu. Buradaki çalışmalarımız bittiği zaman üst bölümde vatandaşların dinlenebileceği bir alanda yapacağız.

Düzenlenen Şanlıurfa 3. Kitap fuarı ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
Şanlıurfa Kitap Fuarımız çok güzel bir ilgi gördü. Buradan gençlerimize sesleniyorum ki aldıkları kitapları muhakkak okusunlar. Bazen bir satır okuduğumuz bir yazı tüm hayatımızı değiştiriyor. 200 Yazarın katıldığı Kitap fuarına 375 Bin vatandaşımız ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi olarak kurduğumuz 17 çorba evi ile her gün düzenli olarak 25 bin vatandaşa çorba ikram ediyoruz. Haliliye Belediyemiz de geçen gün kendi imkanları ile bir yer açtı ve buradan Başkanımız Mehmet Canpolat'a da teşekkür etmek istiyorum.

65 yaş üstü 170 Vatandaşımızın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile beraber bir çalışma yapıyoruz. Yine 39 bin adet gıda kolisi ile birlikte 4 bin adet de temizlik kolisi dağıtarak 43 bin adet yardım kolisini sesiz sedasız bir şekilde yaptı. Geçen sosyal medyada bizim dışımızda gelişen bir hadise oldu. Bugün ilk defa bu rakamı açıklama zorunda kaldım. Bugüne kadar bunu konuşmadık ama bir vatandaşımız işgüzarlık yapmış ve kadının kulağı işitmediği için birkaç kere seslendi ve bu yanlış yerlere çekildi. Bunu ilk defa bugün burada açıklayarak vatandaşlarımız bilsin istedik ve bu işin reklamına da ihtiyacımız yok.

Ulaşımdaki yeniliklerle ilgili bilgi verebilir misiniz?

Bizim filomuza 75 araç daha katıyoruz. Bunlar daha önce belediyeden hat alıp da çalışan araçlarını trafiğe koymayanlardı ve biz bunlarla anlaşma yapıyoruz. İnşallah bizim düzenimiz içerisinde 75 aracı daha filomuza katıyoruz.

Kamera sistemini ihale ettik takılıyor. Kamera tamam. Şikayet olmadığı zaman da kamera kayıtlarını inceleyeceğiz, bu şoförümüz ne yaptı diye, yani şikayete gerek yok.

Bu da çok önemli bir konu; Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsüne giden öğrencilerimiz tıka basa gidiyor. Peki bu insanlarımızın, öğrencilerimizin bu sıkıntısına bir son vermek gerekmiyor mu, gerekiyor. Halkımızın içinde daha fazla olmak istiyorum ama bir sorun, bir yara devam ediyorsa onu çözmek lazım. Defalarca oturduk baktık en son şöyle düşündük; bu hat uzun bunun içinde özel sektörde çalışmak istemiyor, bizim araçlarımıza baktım ve 175 araç daha alacağız ama bunlar gelmeden önce bu sorunu çözmemiz gerekiyor. 14 tane halk otobüsümüzü aldık buraya koyduk. Belediye olarak biz onu finanse edeceğiz, sabah ve akşam saatlerinde 14 yeni araç burada faaliyete geçiyor, artı 14 araç ve orada ki sıkışıklığı Allah'ın izniyle kaldıracağız.

Çocuklar, biz dışarıda röportaj yaparken özellikle lunapark istiyorlar. Daha önce gidiyorduk diyorlardı, bu anlamda da mutlaka bir çalışma vardır. Bu çalışma ne durumdadır?

Lunaparkın yerini tespit ettik, ihalesi tamamlanıyor. Çok geniş bir lunapark bir oyun dünyası şeklinde bunun müjdesini verebilirim.

Yeni lunaparkın yeri nerede tam olarak? Ulaşım açısından da iyi bir noktada mı?

Cumhuriyet Parkının üst tarafında. Geniş bir alanda biz orada bir oyun dünyası için ihalemizi başlattık ve çok güzel olacak. Urfa'ya çok yakışmış olacak. Biz burada limiti de çok yüksek tutuyoruz. Yaklaşık yatırım bedeli herhalde 20-40 Milyon arası bir yatırım bedeli düşünüyoruz. Ve ihale sürecini başlattık. Eyyübiye'den, Haliliye'den ve Karaköprü'den gitmek isteyen üç merkez ilçemizi de ortadan bağladık ve bağlantılı olsun istedik.

Şehir merkezi için başka neler yapmak istiyorsunuz?

Atatürk Bulvarında yukarısında eski turistik orada üst geçit çalışmıyor. Biz alttan bir proje hazırladık ve ihaleye veriyoruz. Alt geçit ve çarşı yapıyoruz eğer talep görürse ikinci ve üçüncü etap olarak da planladık. Buranın ihalesini de inşallah yakında yapacağız.

Gençlere yönelik kamp alanı oluşturma çalışması ne aşamada?

Atatürk barajında biliyorsunuz eskiden bir kamp alanı vardı. Şimdi biz bu kamp yeri için geçen Gençlik ve Spor Bakanımızla da görüştük. Bu kamp yeri ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan 1 Milyon TL sağladık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızda bizlere maddi destek verecek. Bütün bölgenin kampı olacak olan bir kamp çalışmasını inşallah. Burada yakında Çevre ve Şehircilik Bakanımızla yapılan protokolden sonra hemen başlatıyoruz.

Bunun yanı sıra Hayvanat Bahçesi talimatını verdik. Yakında Urfa'ya bir hayvanat bahçesi kazandırıyoruz. Bununla ilgili henüz bir yer belirlemedik ama GAP Vadisi içerisinde düşünüyoruz.

Siverek Karacağ Kayak Merkezinde ne gibi projeleriniz var?

Karacadağ'da Kayak Merkezinde Sosyal Tesis 1. Etabını ihaleye çıkardık ve yakında ihaleye verilecek. İlk süreçte oteller olacak. Bu otel belediyemize ait olacak. Biz öncülük yapıyoruz ve bunun ihalesini yapıyoruz bize ait olacak. Eğer bu projemiz işlerse; etüt proje kısmına şöyle dedik orada baktık ki 10 derece ısı merkezden daha düşük o zaman yaz turizmi olarak da orayı kullanabiliriz tıpkı yayla turizmi gibi. Yakında ihalesi yapılır ve biter. Tahmin ediyorum ki çok kısa sürede burası bitmiş olacak çünkü bu projenin parasını hazırladık, bitirdik ve ihaleye çıkardık.

Tarihi çarşılarda ve hanlarda ne gibi çalışmalarınız var?

Bizim Aktar Pazarı bölgesi dediğimiz bölgede, arkadaşlarımız 30-40 gündür çalışma yapıyor. Birebir görüşme yaptık, raporlarını bize getirdiler. Bu bölgeyle ilgili oradaki esnaflarımızla toplantı yapacağız ve o toplantıdan sonra da bismillah deyip projeye gireceğiz çünkü burası Urfa'nın kalbidir. Urfa'nın kalbine bir bakalım ne yapacağız. Her şey yerli yerinde sadece bu bölgede bir iyileştirme yapacağız. Hanlarımızın içini daha değerli nasıl yapabiliriz, oradaki yollarımız bazı yerlerde aynı şekil vermemiz gerekiyor. Gerekirse bunları belediyemiz yapacak. Aynısı Siverek'te var aynı çalışma için de orada da talimatı vermiş bulunmaktayım. Siverek'te de yapacağız. Halep Çarsı için talimatı verdik, orada vatandaşlarımıza dedik ki yıllardır burası kullanılmıyor, eğer imkanınız var ise maddi durumunuz iyiyse gelin bunu belediyemize bağışlayın bir katkınız olsun yok bağışlamıyorsanız oturalım sizinle konuşalım. Halep Çarsında başladık eğer bir direnç görürsek, buyurun bugüne kadar böyle yaşamaya devam ettiniz yine devam edin deriz, ama direnç görmezsek anlaşma görürsek biz yolumuza devam edeceğiz. Halep Çarşısına elimizi attıktan sonra vatandaş bize Özdikeri söyledi. Yıkımlarımız devam edecek, Kızılay'da, Büyükşehir Belediyesinin üzerinde bir kepçe görürseniz şaşırmayacaksınız. Halep Çarşısında ve hemen bize ayrı bir yer işaret ediyorlar. Kızılkoyu'nu yıktık, kale arkasını yaptık, Şanmed'i yıktık ve yeni bir hedef gösteriyorlar diyorlar ki Özdiker. Bunları bir kere milletimizin duası üzerinde olduğunu düşünüyorum. Bazen diyorlar ki, bir döneme sığdırılamayacak işleri siz 9 ayda yaptınız diyorlar. Büyükşehir çok çalışıyor diyorlar ve biz de çok şükür diyoruz dualar üzerimizde.

Otogarın yeriyle ilgili hep şehrin ortasında, şehrin içerisinde kalmış, yeri değişecek, başka yere taşınacak böyle bir şey var mı?

Vatandaşlarımız da bizlere otogarı işaret ediyor. Ekiplere söyledim burayla ilgili bir çalışma yapın ve bakalım ne çıkacak. Gerçekten halkımızda işaret etmeye başladı bize. Bir çalışma talimatı verdim ama henüz herhangi bir şey diyemiyorum şuanda.

Eyyübiye'de çalışmalar ne aşamada?

Eyyübiye Devlet Hastanesinde de bir alt geçit ve çarşı çalışması düşünüyoruz. Orayla ilgili her hangi teknik bir engel çıkmadı. Atatürk Bulvarındaki karşıdan karşıya geçişinin çalışmalarını bitirdik. Ama Eyyübiye'deki çalışmalar henüz daha tamamlanmış değil ama talimatı verdik. Üst geçitler fazla kullanılmıyor, bu nedenle alt geçit yapalım çarşı yapalım yürüyen merdivenler yapalım böylelikle de trafik kazasının önüne de geçmiş oluruz.

Ziraat Fakültesinin alanı Millet Bahçesi olarak kullanılacak yeri ile ilgili bir alt geçit çalışması olacak mı?

Bunu planladık ama orada da çok yoğun bir geçiş olacak. Orada henüz daha projesini başlatmadık ama düşüncemizde o da var çünkü orası çok önemli. 150 dönümlük bir alana, Eyyübiye'mizde park yok ama insanlarımız Millet Bahçesine gidecek. Gerçekten Mehmet Kuş başkanımızla birlikte çok çalışma yaptık ve vekillerimizle birlikte olduk. Eyyübiye'nin bir nefes alması gerekiyordu ve ben Mehmet Kuş başkanımıza da teşekkür ediyorum.

Eski Havaalanımızda lojistik merkezi, makine ikmali, atölye ve tüm depolarımızı aynı noktaya taşıyoruz. Tek bir alana taşımış oluyoruz. Urfa'yı dağınıklıktan kurtarıyoruz.

Bir projemiz de Esentepe'de. Bakanımızla beraber gittik ayaklarımız çamur olduğu dediğimiz yer. Burası uçurum bir yer buranın inşallah projesi tamamlanmak üzere ve yakında ihalesini yapacağız. İnşallah burayı çok güzel yapacağız, seyir tepesi haline getireceğiz.

ŞUSKİ çalışmaları ne aşamada?

ŞUSKİ'de çalışmalarımız devam ediyor. Enerji tarife değişikliğiyle aylık ortalama 2,5 Milyon TL tasarrufumuz olacak ve bunu önemli bir rakam. Düşünün bu 2,5 Milyon TL ödeniyordu ama şimdi biz geldikten sonra ödenmemeye başladı. Bu para belediyemizin kasasında kalacak ve vatandaşımıza yatırım olarak kalacak. Bozova, Siverek ve Hilvan'da 12 bin 300 metre kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Birecik ve Suruç'ta 9 bin metre kanalizasyon hattı döşeme çalışmaları devam ediyor. Ve yine Viranşehir Kanalizasyon Projesinde 22 bin metre kanalizasyon projesi kapsamında 22 Bin metre kanalizasyon hattı şebeke döşeme çalışmalarımız tamamlandı. Hilvan ilçe merkezindeki Korçik Deresinin Kanalizasyon hattını yeniledik. Ve yine Akçakale 1.Etap Atıksu Arıtma Tesisi revize edilerek günlük 8 Bin 232 Metreküp atıksu arıtılmaktadır. Bozova, Akçakale ve Harran'ın içme suyu alt yapısı için 68 Milyon TL hibe aldık ve hemen ihalesini başlattık. Siverek ilçemizde 400 kilometre içme suyu şebeke hattı çalışmalarımız devam ediyor. Ve yine Siverek Karacadağ Bölgesi'nde 16 kırsal mahalle ve bağlı mezralara su verecek olan projenin 1. Etabı tamamlandı, 2.Etabı ihale edildi.

Son olarak Şanlıurfalılarla paylaşmak istediğiniz mesaj var mı?

Şanlıurfalı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bize büyük bir destek vererek bu seçimde belediye başkanı olmamıza vesile olundu. İkinci olarak da, dualarını bizimle olduklarını görüyorum eğer bu dualar olmazsa bu çalışmaları kısa sürede tamamlamamız mümkün değildi. Hakikaten çok önemli çalışmalar yaptık, dışarıdan gelen insanlar hayran kalıyor. Bakanımız kalenin güney tarafını görünce şunu dedi; madem siz bu işi kendiniz yaptınız bunun peyzajı da bana ait dedi. Kızılkoyunu görünce ben buraya 1 Milyon TL hibe ediyorum dedi kendiliğinden. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam edecek yakında bunları da göreceğiz. Sosyal belediyeciğimizle kuvvetlenerek her gün sinema filmi gösterimimiz var bunlar ve bir çok çalışmamız. 11 Nisana çok süratle hazırlanıyoruz, bu çalışmalar Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı ama bizzat ben bu çalışmaların içerisine giriyorum. Evimizin içini değerledik toparladık ama çok çalıştık ve ne yapacağız şimdi artık bismillah diyeceğiz şubat ayından itibaren belediye başkanımız ne olacak yollara düşecek. Esnafımıza gideceğiz, Aktar pazarımıza, ilçelerimizin esnaflarını dolaşacağız ve bire bir insanımızla görüşeceğiz insanımızın temennilerini alacağız, dileklerini alacağız ve onlarla hasbıhal edeceğiz. Bunlar için evimizin içini toparlamamız gerekiyordu, evimizin içi dağınık olsaydı olur muydu olmazdı. Artık bir talimat verdiğim zaman o talimat tamamen kanallardan geçip yerine getirilmesi gereken bütün engelleri ortadan kaldırdık tamamı ile. Belediyemizle ilçelerimizi entegre ettik, onlarla yol haritamızı çizdik, kendi haritamızı çizdik. Etüt, projelerimiz, AR-GE çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bunu çalış bitir dediğimiz zaman o çalışma on gün sonra elimizin önüne bir ihaleye hazır halde projesini tamamlanmış olmasını istiyorduk. Evimizin içerisini derleyip toparladık. Şimdi ne yapacağız, sahada olacağız, sahada insanlarımızla baş başa oturacağız, konuşacağız. Halkımızın önüne çıkmak daha sık olması gerekiyor inşallah hep beraber halkımıza daha fazla zaman ayıracağız.