Haber Merkezi / Bu yıl AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Başkent Ankara'da 2.'si düzenlenen Tam Bana Göre Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi standına ilgi yoğun olurken standı ziyaret edenler Başkan Beyazgül tarafından karşılandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı - Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret ederek Başkan Beyazgül'ü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığı "Tesisleşme ve Gençlik Hareketi Proje Ödülü için tebrik ettiler.
Başkan Beyazgül ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı - Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki bir süre festival alanında bulunan diğer belediyelerin stantlarını da ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldılar.
Tam Bana Göre Festival alanında bulunan Gençlik Otağı'nda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi ekibinin sıra gecesi seslendirdikleri Urfa Türküleri ile etkinliği izleyenlerden tam not aldı. Şanlıurfa'ya özgü çiğköftenin yoğurulduğu etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. Programın sonunda alanda yoğurulan çiğköfteler ziyaretçilere ikram edildi.
BEYAZGÜL: ŞANLIURFA 12 BİN YILLIK GEÇMİŞE SAHİP BİR ŞEHİR
Şanlıurfa'nın müziğini, gastronomisini ve kültürünü Ankara'ya taşıdıklarını dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarihini görmek isteyenleri Şanlıurfa'ya davet etti.
Başkan Beyazgül, "Tarih, Turizm ve Gastronomiyi aynı anda aynı yerde görmek isteyenler Şanlıurfa'ya gelmeliler. Çiğköftemizi getirdik ama lezzetlerimizin önemli bir kısmı Şanlıurfa'da. Standımızda Dünya'nın en büyük doğal Açıkhava akvaryumu olan Balıklıgöl'ün minyatürünü getirdik. Aslını görmek isteyenler, elleriyle balıklara yem vermek isteyenler rotasını mutlaka Şanlıurfa'ya çevirmelidir. Şanlıurfa tarihin şehri 12 bin yıllık bir geçmişe sahip tarihi binlerce yıl öncesine dayanan medeniyetler kuran, medeniyetlerin kavşağında olan bir şehirdir." İfadelerine yer verdi.
Gençlerden birinin Başkan Beyazgül'e Şanlıurfa'ya gelmek istesek bizi ağırlarımsınız sorusu üzerine Başkan Beyazgül istedikleri zaman Peygamberler şehrine gelebileceklerini aktardı.
ÖZHASEKİ: ŞANLIURFA MİSAFİRPERVERLİĞİN ŞEHRİDİR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı - Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ise Şanlıurfa'nın misafirperver bir şehir olduğunu belirterek Şanlıurfa'nın Halil İbrahim Peygamberin memleketi olduğunu söyledi.
Özhaseki, "Şanlıurfa'da cömertlikte sınır yoktur. Sofrada sınır yoktur. Ev sahipliğinde asla kem söz yok yüz ekşimesi yoktur. Sonuna kadar güleç yüzlü insanlar olacak orada Şanlıurfa'ya gitmek isteyen gençlerimiz programlarını yapsınlar ve bana bildirsinler Zeynel Başkanımızın da ilgi ve alakasıyla Şanlıurfa'ya giderek iki üç gün gezin gelin" ifadelerine yer verdi.
Etkinlik Urfa Ahengi Sıra Gecesi ekibinin birbirinden güzel Urfa Türküleri ile sona erdi.