İLKHA/ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Şanlıurfa'da Karaköprü Belediyesi tarafından Yaşam Park içerisinde Sinema ve Basın Müzesinin açılışı gerçekleştirildi.
Açılan müzede Şanlıurfa'da geçmişten günümüze görev yapmış gazetecilerin ve sinemacıların biyografileri, ekipmanları ve anıları, çekilmiş filmler, afişleri ve sinemada kullanılan çeşitli malzemeler yer alıyor.

"Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun"
Düzenlenen programda açılış konuşması yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Şanlıurfa'mız bölgenin en hızlı büyüyen ili, Karaköprü ilçemiz de Şanlıurfa'nın en hızlı büyüyen ilçesidir. Şanlıurfa Sinema Ve Basın Müzemizi; basın camiamızla birlikte ilimize kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Basın Sinema Müzemiz cumhuriyetten bugüne Şanlıurfa'da çekilen filmler ve oyuncuların biyografisinin olduğu bir müzedir." dedi.
Gazeteci Müslüm Akalın ise "Urfalılar için en önemli şey; şehrin hafızasını muhafaza etmektir. Bu hafızanın oluşması ve kaybolmaması konusunda yapılan bütün teşebbüslerin her zaman yanında olduk." diye konuştu.
Toplumların kültür ve geleneklerini devam ettirmeleri gerektiğini söyleyen 26. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Bölgenin hafızası değerli gazeteci arkadaşlarımın malzemeleri ile geldi. Bu güne kadar ve bu malzemeler böyle merkezlerde buluşacak. Herkesin bu merkezlere katkıda bulunması gerekir. Medeniyet iyi bir şey fakat medeniyet bazı şeylerde alp götürür. Bu sele kapılmamanın yolu, toplumların kendi kültür ve geleneklerini devam ettirmeleridir." ifadelerini kullandı.
Bir şehrin değerlerine sahip çıktığında o şehrin dayanışmayı önemseyen bir şehir olacağını ifade eden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Özellikle Basın ve Sinema Müzesi, o şehrin geçmişinde oluşturduğu kültürün güzel bir yansımasıdır. Tematik bir müzedir, dikkat çekicidir. Bir şehir kendi yetiştirdiği değerlere sahip çıkarsa onun üzerine geleceği inşa edilirse o şehir erdemli bir şehir paylaşmayı ve dayanışmayı önemseyen bir şehir olduğu anlaşılmaktadır." dedi.