İLKHA/ Şanlıurfa Tabip Odası, 'Bugünde sesimize kulak asmayan, taleplerimizi görmezden gelenlere karşı bir kez daha uyarı g(ö)rev'indeyiz.' sloganıyla greve gitti.
Hekimler, çalışma şartlarının iyileştirilmesini, ek göstergelerin 3600'den 7200'e kadar kademeli olarak yükseltilmesini, tüm hekimlere ve sağlık emekçilerine insanca yaşamaya olanak veren, emekliliğe yansıyan yoksulluk sınırı üzerinde temel ücretin verilmesini, eğitim durumu, hizmet yılı, mesleki risk gibi faktörler ile ücret skalasının belirlenmesini istedi.
Meslek hastalıkları yasası çıkarılmasını ve sağlıkta şiddet olaylarına karşı yasa çıkarılmasını isteyen hekimler, sağlıktaki personel sayısının da kadrolu güvenceli istihdam ile OECD ortalamasına çıkarılmasını talep etti.
Hekimler bu gerekçelerle greve giderken hiçbir şeyden habersiz randevularını aldıkları sağlık kurumuna giden hastalar ise alınan grev kararından dolayı mağdur oldu.

'Bugün hastaneye geleceğim diye işe gidemedim'
Rahatsızlığından dolayı kızını hastaneye getirdiğini ama grev kararı ile karşılaştığını belirten Mehmet Kılıç, 'Bugün çocuğumu doktorlara muayene ettiremedim. Kızım rahatsız diye okuldan aradılar; bende kızımı okuldan alıp hastaneye getirdim. Bugün burada ne doktor var ne de sesimizi duyan var! Doktorlar grev yapıyor diye çocuğumu tekrar hastaneye getireceğim. Bugün hastaneye geleceğim diye işe gidemedim. Böyle bir şey olabilir mi? Gerçekten ayıptır, bu duruma bir 'dur' denilmeli. Sırf hastane için kızımın eğitimini durdurdum. Zaten eğitim de göremiyorlar. Yine hastaneye gelmek için kızımın eğitimine ara verdireceğim. Hastane randevusunu 2-3 gün önce almıştım. Poliklinik kapalı diye kızımı acile götürdüm. Bir ağrı kesici iğne vurdular. Doktor yine aynı ilacı yazdı. Aynı ilacı eczaneden alacağım. İlaçlar pahalıdır. İlaç stoğu mu var, ilaç mı gelmiyor? 10 eczane gezip belki aradığım ilacı bulurum. Sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Bizi bu şekilde esir tutamazlar.' diye konuştu.

'Muayene olmadan hastaneden çıktık'
Çocuğunu rahatsızlığından dolayı hastaneye getirdiğini ifade eden Vedat Eskin, 'Çocuğumun fıtık rahatsızlığı vardı diye hastaneye geldim. Bugün saat 8.30- 09.00 arası randevu almıştım. Hastaneye geldim ama bana 'doktor yok' denildi. Doktorların grevde olduklarını söylediler. Muayene olmadan hastaneden çıktık. Yarına tekrar randevu aldım; bakalım ne olacak?' şeklinde konuştu.

'Benim hastalığım ne olacak'
Medrese öğrencisi Muhammed Emin Ökten ise yaşadığı mağduriyete değinerek, 'Hafızlık eğitimi alıyorum. Medreseden bir günlük izin alıp hastaneye geldik; ama hastane kapalı. Bize hastanede muayene yapılmadığını söylediler. Doktorlar grev yapıyor diye muayene olamadım. Benim hastalığım ne olacak? Ne yapacağımı bilmiyorum. Acile yönlendirdiler ama hiçbir tedavi uygulanmadı. Bir iğne vurup eve gönderiyorlar.' dedi.