Sosyal Belediyecilik faaliyetleri kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam eden Haliliye Belediyesi, Başkan Mehmet Canpolat'ın talimatları doğrultusunda Çölyak ve Fenilketonüri hastalarına yönelik desteğini sürdürüyor.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Glutensiz Ekmek Fırını, Şanlıurfa genelindeki çölyak hastaları için ekmek üretimine devam ediyor. Bölgede ilk ve tek olan Glutensiz Ekmek Fırınında yıllık yaklaşık 650 bin adet ekmek dağıtımı yapılırken, Çölyaklılara yönelik gıda kolileri dağıtımı sürüyor.

Gıda kolileri 3 aylık periyotlar halinde veriliyor
Gıda desteği almak için Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım Tesisine gelen hasta ve hasta yakınlarına, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erol ve Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan eşliğinde gıda kolilerini teslim aldı. Çölyak ve PKU'lulara 3 aylık periyotlar halinde verilen kolilerde glütensiz gıda ürünleri yer alıyor.

Şanlıurfa'da 2 bin 45 vatandaş glutensiz beslenmek zorunda
Haliliye Belediyesi'nin Glutensiz Ekmek Fırını ve gıda paketleri ile Çölyak ve Fenilketonüri hastalarının daima yanında olduğunu belirten Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a teşekkür etti. Dernek Başkanı Doğan, 'Haliliye Belediyemizde glütensiz ekmek ve glütensiz gıda kolisi dağıtımı yapıyoruz. Haliliye ilçemizde 400 tane çölyaklı kardeşimiz ikamet ediyor. Kolilerin içerisinde 9 çeşit glütensiz malzeme var. Bunları periyodik şekilde dağıtıyoruz. Bunun yanında her ay çölyaklıların kartına 30 ekmek hakkı yükleniyor. Haliliye'nin Glutensiz Ekmek Fırını Türkiye'de 4. sırada. 2 bin 45 vatandaşımız Şanlıurfa'da glutensiz besleniyor. En önemlisi de bunlar ücretsiz dağıtılıyor, Türkiye'de bir ilk. Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat'a, Başkan Yardımcımız Mehmet Erol'a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.
Glutensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolilerini alan hasta ve hasta yakınları Haliliye Belediyesi tarafından sunulan hizmet dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a ve ekibine teşekkür etti.