İLKHA / Suriye'de üç yıldır devam eden iç savaşı değerlendiren İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem dünyanın bu savaşa sesiz kaldığını belirtti.
Suriye'nin kurtlar sofrasına dönmüş olduğunu belirten Gerem, şuanda orta doğuda özellikle hesap peşinde olan ülkelerin orada kendi hesaplarına birer çete kurduğunu ve masum halkı katlettiklerini ifade etti.
Suriye savaşının uzun sürmesinin bazı ülkelerin işine geldiğini vurgulayan Gerem, "Birleşmiş Milletler Suriye ile ilgili karar alandır. Çünkü orda birleşmiş milletlerden VETO verme kararları hakkına sahip Rusya ve Çin maalesef tüm kararları veto veriyor. Şuanda Suriye'de 14 bin 600'e yakın bebek katledildi 150 binden fazla insan katledildi sivil halk katledildi 500 bin den fazla insan sakat kalındı 3.5 milyon insan yerini yurdunu terk etti. 6 milyon insan yerinden edildi. Ve hala medeni dediğimiz dünyanın gözü önünde bu katliam bu zulüm devam ediyor" dedi.

"Müslüman ülkelerin sesiz kalışı bizi üzüyor"
Suriye'deki olaya Müslüman ülkelerinin sesiz kalışının üzüntü verici bir olay olduğunu kaydeden Gerem, " Bu da Müslüman olarak bizi üzüyor Maalesef. Hakikaten bu asırda katliam diyoruz zulüm diyoruz yanı başımızda yapılıyor. Ve şuanda dünyada kimyasal silahlar kullanılıyor. Avrupa insan hakları Suriye'de kimyasal silahların kullanıldığını biliyordu. Ama çıkarına ters diye müdahale etmedi. İslam ülkeleri bir araya gelip ve sonrada birlik olur ümmetin şuuruyla hareket edip bu olayların üzerine gidip bu olayların bitirmesi teminimizdir" şeklinde konuştu.

"Yapılan yardımlar yetersiz"
Suriye'nnin 16 bölgesine insani yardım gönderdiklerini ve yardımların yetersiz kaldığını ifade eden Gerem, "3 milyon 30 bin insanın yaşadığı bir bölgeye biz 2 tır gönderdiğimiz zaman en fazla 2 hafta yetiyor. O da bir öğün yemek yaptıkları zaman yetiyor. Yoksa birden faza öğün yemek yaptıklarında bir hafta yetiyor. Şimdi biz o bölgeye 45 günde bir ancak 2 tır göndere biliyoruz. Yardımlar yetmiyor. İnsanlar gerçekten açlıktan ölüyor. Mesela Yermuk kampında 140 tan fazla bebek resmi rakamlara göre gıdasızlıktan vefat etmiş. Bu dönemde dediğimiz zaman insanlar açlıktan ölür mü kime sorarsan derler ki yok ama gözümüzün önünde hakikaten ölüyorlar . İnsanlar aç susuz perişan. Çünkü Türkiye'den başka kimse yardım etmiyor. Özellikle bazıları yardım eder gibi görünüyor. Şuanda Şanlıurfa merkezde 20'nin üzerinde dünyanın değişik ülkelerinden gelen yardım amaçlı gelen STK var. Bir ıslak mendil sonra çikolata birkaç tane basit poşetlere çocuklara dağıtıyorlar. Buna da yardım diye lanse ediyorlar bize." ifadelerini kullandı.
Gerem son olarak, " Kardeşlerimize bu ramazanı dolu dolu yaşata bilmek için zekatımızı fitrelerimizi yardımlarımızı ulaştırmaya gayret edelim ve onlara boynu bükük bir ramazan yaşatmayalım diye katkı ve emeği olan herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kaydetti.