Mutlu GÜNEŞ / Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 293 sporcunun yarıştığı Şehit Demet Sezen Türkiye Dart Şampiyonası Sıralama Turnuvaları 4. Ayak Bölge Turnuvası, Urfalı Sporcuların üstün başarısına sahne oldu.
3 kategoride toplam 293 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği turnuvada Genç Erkekler ve Genç Kızlar Kategorisinde Kerim Can Durmuş ve Hazar Abdülkerim Türkiye birincisi oldu. Turnuvada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcuları çeşitli derecelerle 10 madalya kazandı.
Kıyasıya mücadelenin yaşandığı turnuvanın ikinci gününde Genç erkekler kategorisinde birinci Emir Han Gündüz, ikinci Halil Can Yıldız, üçüncü Süleyman Can Durmuş ve dördüncü Harun Aslan oldu. Genç kızlar kategorisinde ise birinci Hazar Abdülkerim, ikinci Havva Nur Karaman, üçüncü Merve Keklikçi ve dördüncü Büşra Nur Apaydın oldu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Dart turnuvası kapanış törenine katılarak sporcularla birlikte Dart oynayarak madalyalarını verdi.

BEYAZGÜL SPORCULARI TEBRİK ETTİ
Ödül töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Centilmence yarıştıkları için bütün sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah başarılarınızın devamı olacaktır. Şanlıurfamız bu mevsimde çok güzel. Tarihin, kültürün ve gastronominin merkezi olan Şanlıurfa, artık sportif turnuvalara da ev sahipliği yapıyor' diyerek benzeri organizasyonları artırmak için çalıştıklarını aktardı.

BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI 10 MADALYA KAZANDI
Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi Halil Durmuş, yaptığı konuşmada, 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sporcuları dart turnuvasında 10 madalya kazandı ve bu bizi çok mutlu etti. Hedefimiz ilerleyen turnuvalarda daha çok başarı kazanmak ve bunları Milli Takım, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları ile süslemek istiyoruz. Dart'ta Şanlıurfa en başarılı iller arasında yer alıyor' ifadelerini kullandı.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Müsabakalarda Türkiye Birincisi olan Hazar Abdülkerim, yaptığı açıklamada, ''Aylardır bu turnuvaya hazırlanıyorum. Bölge şampiyonasında 2 gün boyunca yapılan müsabakalarda Türkiye birincisi oldum. Amacım çok iyi bir derece ile İspanya'da yapılacak olan turnuvada ülkemizi temsil etmek ve Milli Sporcu olmak. İspanya'da ülkem adına yarışmak ve bu şampiyonada derece yapmak istiyorum. En büyük hayalim dünya şampiyonu olmak' diye konuştu.
2 gün süren turnuvada Türkiye birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü elde eden Kerim Can Durmuş, ise hedefinin Milli takıma seçilmek olduğunu söyledi.