Haber Merkezi / Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel ve Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci Viranşehir Tarım Lisesi restoranında gazeteciler ile yemekli programda bir araya geldi.
Gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapan Başkan Ekinci, gazetecilerin büyük bir emek vererek zor şartlarda mesleklerini sürdürdüklerini, gazetecilerin de kendileri gibi bir nevi kamu görevi yürüttüğünü, bir ilin ve ilçenin tanıtımında ve gelişmesinde önemli rol üstlendiğini söyledi.
Gazetecileri çalışma arkadaşları olarak gördüğünü ifade eden Ekinci, Hem yerelde hem genelde basının öneminin, gücünün ve halkı bilgilendirme noktasındaki etkilerinin farkındayız. Dolayısıyla gazetecileri sadece bu özel günlerde değil her gün hatırlıyoruz. Çünkü sahadaki hem gözümüz hem de kulağımızdırlar.' dedi.
Ekinci, Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle başta Viranşehir'de görev yapan gazeteciler olmak üzere tüm basın emekçilerin gününü bir kez daha kutladığını belirterek ebediyete intikal eden gazeteciler ise rahmetle yad ettiğini kaydetti.
Kaymakam Önder Çengel ise, basın mensuplarının vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesini gördüğünü belirterek milletin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil ettiğini söyledi.
Çengel; İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutladığını ifade etti
Yapılan konuşmanın ardından basın mensupları ile sohbet edilerek fikir alışverişinde bulunulan programa Viranşehir İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Belediye Başkanı Salih Ekinci, Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Güleç ve İlçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.