Mutlu GÜNEŞ / Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un girişimleri sonucu, Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde Spor Toto Teşkilatı'nın katkılarıyla ilçeye yapılacak toplam 120 milyon TL tutarındaki 39 proje içerisinde yer alan 20 halı sahadan 5'i tamamlanarak hizmete açıldı.
Altınbaşak, Güzelkuyu, Kırkmağara, Kaplanköy ve Tekyamaç kırsal mahallelerinde yapımına başlanan 1. Grup 5 adet halı saha tamamlanarak hizmete sunuldu. Okulların yanına yapılan halı sahalar, çocuk ve gençlerin büyük beğenisini kazandı. Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yapılan halı sahaların resmi açılışı, çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra toplu şekilde açılacak.
Eyyübiye ilçesindeki farklı mahallelere yapılacak 15 halı sahaya ilave olarak, 2 gençlik merkezi, 500 kişilik kapalı tribünlü futbol sahası, 4 eğitim otağı ve 1 tenis kortu inşaat çalışmaları sürüyor.
İlçede yaşayan çocukların ve gençlerin sportif faaliyetlere katılması ve eğitimde başarılı olmalarına yönelik yatırımlara büyük önem veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un ürettiği projelerle, şimdiye kadar 1 yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 2 sınav hazırlık merkezi, 2 eğitim otağı, 2 gençlik merkezi ve 7 halı saha yapılarak hizmete açılmıştı.