Faruk DEVECİ / İnci organizasyon sorumlusu Betül Balıkçı, Korona virüs tedbirleri kapsamında 2 yıldır sektörde ciddi sıkıntılar yaşandığını anımsatarak, çok kalabalık olmasından dolayı bölgemizde düğün sezonunun kendileri açısından sıkıntılı geçtiğini belirtti. Hem misafirlerin sağlığını düşünmek hem de çiftlerin düğününü hayal ettikleri gibi gerçekleştirmek adına çalışma koşullarını zorlamak durumunda kaldıklarını anlatan Balıkçı, 'Çiftlerimiz, düğün yasakları gelebilir ihtimaliyle bir an önce hayallerini gerçekleştirmek istiyorlar. Biz de hayallerindeki düğün konseptini kendi donanımlarımızla birleştirerek unutulmayacak düğün anlarını kendilerine yaşatmayı amaçlıyoruz. Bölgemizde düğünler önemli olduğu için farklı konseptler yaratmak bizim için önemli. Nedimeli Provayı bölgemizde ilk ve tek yapan firmayız. Ayrıca düğün konseptine uygun maske tasarımlarımızda son zamanlarda çiftlerimizin ve düğüne gelen misafirlerimizin ilgisini çekmektedir.' dedi.

AŞI OLMAK TOPLUMSAL SORUMLULUK

Firma kurucularından Necmettin Doğan ise düğün sezonunu şöyle değerlendirdi:

'Ekonomideki olumsuz gelişmelerden dolayı ülke olarak çok zor günlerden geçmekteyiz. Son iki yılda Korona kapanmaları bizim gibi hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaları ekonomik olarak zor durumlara düşürdü. Kapanmanın sona ermesiyle beraber normalin üzerinde bir taleple karşı karşıya kaldık, Gün içinde 2-3 düğüne yetişmek zorunda kalıyoruz. Sadece Şanlıurfa olarak değil, bölgeye hizmet verdiğimiz için bazen gün içinde 2-3 ayrı şehir gezmek zorunda kaldığımız oluyor. Müşterilerimizi geri çevirmemek adına bazen çalışma şartlarımızı en üst sınıra kadar zorluyoruz. Düğün dışında doğum günü ve sünnet organizasyonlarına da ilgi gittikçe artıyor. Korona virüsle beraber insanlarımız birbirinde sosyal olarak uzaklaştı.

Şanlıurfa aşılamada diğer illerin gerisinde. Tüm halkımız olarak gereken duyarlılığı gösterip. Bu kötü günlerin geri gelmemesi adına elimizi taşın altına koyup hepimizin sorumluluk alması gerekmektedir.'

Sosyal medyada yayılan kapanma haberlerine karşı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabından; 'Bilim kurulumuzun böyle bir gündemi yok. Kurul üyesi bir arkadaşımızın aşının önemini vurgularken seçtiği ifade yanlış anlamıştır' şeklinde açıklama yapması 'Kısıtlama artık geri gelmeyecek' şeklinde yorumlanıyor.