Haber Merkezi / Hilvan İlçe Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Dere, Halk Eğitim Müdürü Orhan Bebe, öğretmen öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın Destek Merkezi, Hilvan Belediyesi Kadın Kültür Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda hazırlanan el emeği göz nuru kültürel ürünlerin sergilendiği ürünler büyük ilgi gördü.
Programın açılışında konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık; 'Kadının elinin değdiği her şey hayata daha farklı bir anlam katar. Bugün burada değerli kardeşlerimizin el emeği göz nuruyla hazırladıkları böyle güzel bir sergiyi görmekten büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Dün denilebilecek kadar yakın bir zamanda, sadece öğretilmiş kurallar çerçevesinde yaşamını idame ettiren kadınlarımız; gerek İlçe Kaymakamlığımız Halk Eğitim Merkezi ve gerekse belediyemizce desteklenerek öğrenme ve öğretme faaliyetlerine katılarak sosyal, kültürel ve sanatsal yaşam kalitelerini artırmışlardır. Belediye olarak, verdiğimiz desteklerle aynı zamanda sosyal belediyecilik kavramının da içini doldurmuş olduk. Kadınlarımıza destek olmak ve onların hayatın içinde olduklarının farkındalığını oluşturmak amacıyla ilçemizde 'Çok Amaçlı Toplum Merkezi' ile başlattığımız projelerimiz, Yeni ve Bağlar mahallelerimizde hizmetlerine sunduğumuz Kadın Kültür Merkezleriyle devam etti. Sadece kültürel ve sanatsal meslek eğitimlerinin dışında, zamanlarını farklı aktivitelerle değerlendirmek için Kadın Sağlık, Spor ve Yaşam Merkezi'ni de çok yakın bir zamanda faaliyete geçirdik. Bu vesileyle; konunun özeti olarak bugüne kadar yaptıklarımız hizmetleri daha da artırmayı hedefleyerek hep birlikte yolumuza devam edeceğiz.' ifadelerine yer verdi.