Seyfullah POLAT / Urfa gençliğinin, sanatla ilgili eğitim düzeylerini yükseltmek için nelerin yapılabileceğinin konuşulduğu sohbette, toplantıya katılan Ressamların fikir ve önerileri dinlendi.
Toplantıya; Şanlıurfa'nın önde gelen Ressamlarından Nihat Kürkçüoğlu, Mehmet İnci, Harran Üniversitesinden Dr. Necla Tosmur, Harran Üniversitesinden Doç. Dr. Emine teker, Urfa kültürüne hakim Kültür ve Sanat Adamı Yazar Hüseyin Güzel, gençler adına kurgu ve yapımcı Hasan istemi, Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Ağaç, Prof. Dr. Abdullah Cenap Cevheri, Abdulkadir Cevheri, Sinan Cevheri, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ayneli geceye katıldı.

RESSAMLARIN DEĞERİ BİLİNMİYOR
Gecede Ressam Nihat Kürkçüoğlu Şanlıurfalı Ressamlara ait bir müzenin muhakkak olması gerektiğini söylerken Ressam Mehmet İnci ressamların değerinin bilinmediği ve Ressamların Urfa kültürünün yaygınlaşmasına yardımcı olmadığını söyledi.

SANAT SOKAĞININ YERİ DEĞİŞTİRİLMELİ
Hüseyin Güzel Urfa'da yapılan sanatsal faaliyetler çevre illerinde insanları getirilmiyorsa bunu düşünmek gerektiğini söyledi. Doç.Dr Emine Teker Urfa'daki resim kurslarının önemini vurguladı, kursların sürekliliğini ve Sanat Sokağının da yerinin değiştirilmesi gerektiğine değindi. Bu kurslarda kız çocuklarının resim bölümüne kazandırılması için yapılması gereken çalışmaları vurguladı. Doktor Necla Tosmur sanatın gençlerin ilerlemesine, ilimizin kalkınmasına mesleki açıdan kendi özgüvenlerini sağlaması gerektiği bilincinin verilmediğini bunun için de çalışmak gerektiğini söyledi.

URFA'DA RESİM SERGİSİ SALONU YOK
Necla Tosmur Urfa'da Resim Sergisi Salonunun olmadığını vurguladı. Yapımcı ve Kurgucu Hasan İstemi ise Urfalı Ressamların hayattayken kayıt altına alınması gerektiğini söyledi. Ressam Muharrem Çelik'te Sanat Sokağı, Kültür Evi, Gençlik Merkezi ve her ilçede de bir sergi salonunun olması gerektiğini vurguladı.

CEVHERİ: URFA'NIN BİR SOKAĞININ ÜNİVERSİTE OLMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUM
Milletvekili Mehmet Ali Cevheri sanatçıları dinledikten sonra Urfa'nın bir tarihi sokağını üniversite yapmak istediği, böyle bir hayalinin olduğu buna yönelik bir çalışma yaptığını açıkladı. Geç saatlere kadar yapılan fikir toplantısı, yeniden buluşmak üzere sona erdi.