Seyfullah POLAT/ Türkiye'nin tüm illerinden katılımcıyı Şanlıurfa'da buluşturan 1. Uluslararası Güvercin Güzellik Yarışmasına Katar, Dubai, Ürdün, Lübnan, Suriye, Almanya, Belçika, Hollanda gibi ülkelerden güvercin tutkunları da katıldı.
8 ülkeden ve Türkiye'nin 81 ilinden yoğun katılıma sahne olan '1. Uluslararası Güvercin Güzellik Yarışması' 3 bin güvercinle, Şanlıurfa Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, Haliliye, Eyyübiye, Karaköprü Belediyesi ile Güvercin Severler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

BARIŞ GÜVERCİNLERİ GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI
Halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikte, dünyanın farklı noktalarında devam eden savaşların ve akan gözyaşlarının dinmesi için binlerce güvercin gökyüzüne salındı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, barışın simgelerinden beyaz bir güvercini özgürlüğe saldı.


BEYAZGÜL: GÜVERCİN ŞANLIURFA'DA AİLENİN BİR FERDİDİR
Programda selamlama konuşması gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, '8 ülke ve 81 ilimizden yarışmaya renk katan misafirlerimize 'hoş geldiniz' diyorum. Festival havasında geçen yarışmada ziyaretçilerin buradaki kuşları, güzellikleri görmelerini istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu tür yarışmalarımızı devam ettireceğiz. Güvercin bizim yöremizde ailemizin bir parçasıdır. Eski Urfa evlerinde kuş takaları vardır. Bunların her biri sanat eseridir. Bu sanat eserlerini görmek için memleketimizi ziyaret eden misafirler var' diyerek yarışmanın geleneksel hale gelebileceğini dile getirdi.
Beyazgül'ün ardından konuşan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, ortamın çok güzel olduğunu ve bu tür yarışmaların kaynaşmaya vesile olduğunu aktardı. Yarışmanın görsel bir şölen sunduğunu dile getiren Canpolat, yarışmaya katılan herkese başarılar diledi.
Şanlıurfa Filo Güvercin Severler Dernek Başkanı Abut Demirkan ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Nimetoğlu yarışmanın düzenlenmesinde büyük emekleri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

ZIRHLI ŞAMI KUŞU BİRİNCİ OLDU
1. Şanlıurfa Uluslararası Güvercin Güzellik Yarışmasında çeşitli kategorilerde yarışan güvercinler arasından 700 bin lira değerindeki Zırhlı Şamı kuşu birinci olurken sahibi Gaziantepli Gökhan Göğüş'e ödül getirdi. Göğüş evladı gibi baktığı, beslediği zırhlı şamı kuşuna astronomik teklifler gelmesine rağmen satmadığını söyledi.
Yarışmada boy gösteren güvercinlerin her biri kendi özelliklerinde birinci seçildi. Jüri üyeleri kuşları gözleri küçük, kaşlı, burun kısa, tok, kafa iri, sakallı, renk açık, çubuk ince, boyun aralığı, akıtması ve yanak özelliklerine göre değerlendirerek dereceye girenleri ödüllendirdi.