Bekir POLAT / Toplumun her kesimine dokunan Karaköprü Belediyesi, gönüllere dokunmaya ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Karaköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortaklaşa olarak yürütülen 'yaşlılarımız yalnız değildir' projesi ile evde bakıma muhtaç yaşlı ve dezavantajlı vatandaşlar ile ailelere evde bakım desteği veriliyor.
Evde bakım hizmeti için oluşturulan ekip, tespit edilen yaşlı veya engelli vatandaşların evlerine giderek kişisel bakım, temizlik ve ev temizliği işlerini yapıyor. İlçeye bağlı Akziyaret Mahallesindeki yaşlı vatandaşların evlerini ziyaret eden ekipler yaşlı çiftin evini baştan aşağı temizleyip eksiklerini giderdi.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, yaşlı vatandaşları gözetip korumanın kendileri için önemli bir vazife olduğuna değinerek," Peygamber efendimiz hadisinde, "Yaşlılarımıza hürmet ve ikram, Allahü Teâlâ'ya saygıdandır" demiştir. Yaşlı ve dezavantajlı vatandaşlarımızın her zaman yanında olmak ve onlara her anlamda destek vermek bizim görevimizdir.
Bu anlamda 'yaşlılarımız yalnız değildir' projemiz ile onların yanında oluyoruz ve temel ihtiyaçlarını gideriyoruz. Görevli arkadaşlarımız ihtiyaç sahibi yaşlı veya dezavantajlı vatandaşlarımızın evine giderek kişisel bakımını ve ev temizliğini yapıyor. Böylece hem onların ihtiyaçlarını görüyoruz hem yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz hem de hayır dualarını da almış oluyoruz" diye konuştu.
Evde bakım ve temizlik hizmeti alan vatandaşlar bu hizmetten dolayı memnun olduklarını belirterek Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye ve evde bakım ekibine teşekkür ettiler.