Yaklaşık bir yıl önce Vali Abdullah Erin ve Kuveytli bağışçıların katılımıyla Ziraat Fakültesi Eyyübiye Kampüsü yerleşkesinde temeli atılan Şeyh Ahmed Al Falah İlkokulu'nun açılış töreni, Vali Vekili Abdullah Abid Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Kuveyt Uluslararası Al Rahma Derneği Genel Sekreteri Yahya El Ukaydi, ATAA İnsani Yardım Derneği Müdürü Halid İsa, davetlier ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
ATAA İnsani Yardım Derneğinin kurban kesimi ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Vali Vekili Abdullah Abid Öztoprak, Suriye'de yaşanan insanlık dramı neticesinde çok sayıda Suriyeli'nin Şanlıurfa'da yaşamaya başladığını hatırlatarak, 'Ülke olarak her konuda bu kardeşlerimize destek olduğumuz gibi eğitim konusunda da destek olmakta, eğitim çağındaki çocukların kesintisiz eğitime devam etmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Suriyeli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarda, kardeş Kuveyt Devletinin ve Kuveyt halkının desteğini her zaman yanımızda gördük. Bu kapsamda Valiliğimiz ile ATAA İnsani Yardım Derneği arasında bugüne kadar dört okulun yapımı için protokol imzalanmıştı. Bugün, Kuveyt Uluslararası Al Rahma Derneği sponsorluğunda yapımı tamamlanan bu okulla, iki okulumuz tamamlanmasına büyük bir mutlulukla şahitlik etmekteyiz.' diye konuştu.
Okulun yapımında finansman desteği sağlayan Al Rahma Derneğine, bağışçılara ve ATAA İnsani Yardımlaşma Derneğine teşekkür eden Öztoprak, açılışı yapılan okulun Şanlıurfa'da yaşayan tüm çocuklara hayırlı olmasını diledi.
Törende birer konuşma yapan Al Rahma Derneği Genel Sekreteri Yahya El Ukaydi ve ATAA İnsani Yardım Derneği Müdürü Halid İsa da insani yardım faaliyetlerinin yanında eğitim-öğretime de destek olmayı, Kuveytli hayır sahiplerinin bağışlarını kalıcı eserlere dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, destek ve katkılarından dolayı Vali Abdullah Erin şahsında okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Açılış töreninin ardından okulun sınıflarını ziyaret eden Vali Vekili Abdullah Abid Öztoprak ve beraberindekiler, öğrencilere çanta hediye ettiler.
Kuveytli hayır sahibi merhum Şeyh Ahmed Al Falah adına oğulları tarafından yaptırılan okulda, 16 derslik, 4 idari oda, rehberlik odası, kütüphane ve atölye bulunuyor. Yapımı bir yılda tamamlanan okulda, 480 öğrenci eğitim görecek.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eyyübiye Kampüsünde tahsis edilen alanda Kuveytli hayırseverlerin desteğiyle dört okuldan oluşan bir eğitim kampüsü yapılması için 2020 yılında protokol imzalanmıştı. Şeyh Almed Al Falah İlkokulunun da hizmete sunulduğu kampüste inşaatı devam eden okullardan biri önümüzdeki hafta, diğerinin ise bir ay kadar sonra tamamlanması hedefleniyor.