Tuğba POLAT/ Şanlıurfa'nın her ilçesinden gelen öğrencileri ağırlamayı sürdüren Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, düzenlenen gezilerle öğrencilerin uzay, fizik, coğrafya bilimleri ile İslam Medeniyetinin yetiştirdiği önemli bilim insanlarını tanıtıyor.

OKULLAR DÜZENLİ OLARAK ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİYOR
Her gün programlı olarak belirlenen okullardan Merkezi ziyarete gelen minik öğrenciler, eğitim ve teknoloji sınıflarını, uzay ve havacılıkla ilgili maketleri gözlemliyor. Öğrencilere uzay ve havacılıkla ilgili bilgiler de verilirken, 3D yazılım, stem ve VR ders sınıfları da tanıtılarak yazılım teknolojilerinin temeli gösteriliyor.

ÖĞRENCİLER ATÖLYEDE İMALATI ÖĞRENİYOR
Karaköprü Belediyesi'nin bir ilk olarak Şanlıurfa'ya kazandırdığı Bilim merkezinde, teknoloji sınıflarına kayıt yaptıran ortaokul ve lise öğrencileri ise eğitmenler eşliğinde kodlama tekniklerini ilerleterek, ileri teknoloji yazıcılarla parça üretimi yapıyor.
Astronomi Biliminin öncülerinden Harranlı El Battani'nin adını taşıyan Bilim Merkezinde, gözlemlerini pratiğe dökme imkanına kavuşan öğrenciler, merak, beceri ve gayretleriyle eğitmenlerini şaşırtıyor.
Atölyelerde robotik kodlamalarla tanışan öğrenciler, 3 boyutlu yazıcılarla parça üretimi gerçekleştirebiliyor. Öğrencilerin eğitim boyunca kullandıkları tüm ham madde ve materyaller, Karaköprü Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor.
Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi'nin sosyal robotu Ada robot ile de tanışan çocuklar bilim merkezi turunda meraklı ve mutlu görünürken, bilim merkezini Şanlıurfa'ya kazandıran Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti.

MERKEZ HAFTA İÇİ HER GÜN AÇIK
Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi'nden yapılan bilgilendirmede, toplu okul gezileri yapmak isteyen okul idarecilerinin '0530 644 90 00' numaralı telefondan veya '444 9 657' numaralı beyaz masa biriminden randevu alarak öğrencileri merkeze getirebilecekleri belirtildi.
Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar da hafta içi her gün 08.00- 17.00 saatleri arasında merkezi gezebiliyor.