Tuğba POLAT/ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ahmet Kaya ve Hastane yöneticileri ile birlikte Doğum servisleri ve doğumhaneyi gezerek, Ebeler tarafından çekilen bebek resimlerinden oluşan fotoğraf sergisini gezdi.
Türkiye'de doğurganlık hızının en yüksek olduğu ilin Şanlıurfa olduğunu belirten Gülüm, özverili çalışmaları nedeniyle Ebelere teşekkür ederek karanfil verdi.

ŞANLIURFA'DA DOĞUMLARIN YÜZDE 31'İ SEZARYEN
İl genelinde 9 bin 154 sağlık çalışanın bulunduğunu ve bunlardan 1011'inin Ebe olarak hizmet verdiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, 'Ebelik, Sağlık Meslekleri arasında en eski olandır. İşlev yönünden de en önemlisidir. Bireyin en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkını doğumdan itibaren sağlayan ebelerimiz, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası anne ve bebek bakımını üstlenerek, son derece önemli bir görevi ifa etmektedirler. Şanlıurfa'da her yıl yaklaşık 40 bin hamilelik gerçekleşiyor. Bu doğumların yüzde 69'u Normal Doğum olurken, yüzde 31'i Sezaryen ile gerçekleşiyor. Annelerin hem kendi sağlıkları hem de çocuk gelişimi konularında bilinçlenmelerine vesile olan ebelerimiz, bu yönleriyle toplum sağlığı açısından da son derece büyük bir sorumluluk üstlenmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez unsuru olan ebelerimizin 21-28 Nisan Ebeler Haftasını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum' diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm konuşmasının ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından organize edilen iftar programına katılarak sağlık çalışanları ile sohbet etti. Programa Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğü Hizmet başkanları ve Başkan yardımcıları da katıldı.