İLKHA/ Müslümanların dini bayramlarından biri olan Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çarşı ve pazarda rengarenk bayram şekerleri tezgahlardaki yerini alırken vatandaşı da tatlı bir telaş sardı.
Bayramlarda evlere gelen misafir ve çocuklara ikram edilecek olan bayram şekerinde yüzde 100 fiyat artışı yaşansa da halkın şeker almaktan geri durmayacağını belirten Batmanlı esnaf, bölge halkının şeker geleneğini hiçbir zaman bırakmayacağını belirti.
Yaşanan fiyat artışı nedeniyle halkın eskisi gibi şeker alamadığını belirten esnaf, yine de satışlardan memnun olduğunu ifade etti.
Çeşit çeşit bayram şekerinin tezgahlarında hazır olduğunu belirten esnaf Ahmet Başaran, 'Bayram hazıklıklarımıza bayrama 10 kala başlıyoruz. Şu anda bayram şekeri hazırlıklarımızı tamamladık. Bütün şeker çeşitlerimiz mevcuttur. Bayramdan öncede Ramazan hazırlıklarımızı yapmıştık. Bu sene şeker fiyatları geçen seneye göre yüzde 100 arttı. Kilosu 25 lira olan 40 lira, 40 ile 50 liraya olan şekerler 90 lira olmuş durumda. Bu artışlarda hem şekere yapılan zamlar hem de çikolatanın ülke dışından gelmesinden kaynaklanıyor.' ifadelerini kullandı.