AA / Judo İl Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, Spor Genel Müdürlüğünün, sporun tabana yaygınlaştırılması ve olimpiyat hazırlık merkezlerine daha fazla sporcu kazandırmak amacı ile organize ettiği Anadolu Yıldızlar Liginin final müsabakaları Çanakkale'de yapıldı.
Yarışmaya katılan ve farklı kategorilerde mücadele eden Şanlıurfalı judoculardan Ahmet Baykekin, Kemal Ayaz, Abdulkadir Teker, Müslüm Ceylan, Muhammed Reşit Çiftçi, Cumali Ceylan ve Kadir Alkan derece almaya hak kazandı.
Şanlıurfalı judocular, elde ettikleri 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya ile takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.
Türkiye Judo Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi Mücahid Delioğlu da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, sporcularıyla gurur duyduğunu ifade ederek, aynı şekilde yollarına devam edeceklerini belirtti.
Kendilerine destekte bulunan yetkililere teşekkür eden Delioğlu, şunları kaydetti:
'Judo ailesi olarak ilimizde altyapı çalışmalarına ne kadar önem verdiğimizi Türkiye'nin en iyisi olarak bir kez daha ispatlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Şanlıurfalı gençlerimize imkan verildikçe başaramayacakları hiçbir şey yoktur. Bizler bıkmadan, usanmadan gençlerimizle birlikte olmaya devam edeceğiz ve inanıyoruz ki önümüzdeki 3 yıl içerisinde Şanlıurfa'dan bir dünya şampiyonu çıkaracağız.'