Mutlu GÜNEŞ / Halka ve basına açık yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve katılımcı vatandaşların Ramazan-ı Şerifleri tebrik ederek, alınacak kararların hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. Görevde 3 yılı geride bıraktıklarını aktaran Başkan Ekinci, son 3 yılda ilçede yapılan yatırım ve çalışmaları anlattı. Ekinci, hedeflerinin 2022 yılı içinde de hizmet atağını artırarak devam etmek olduğunu vurguladı.
Yapılan konuşmanın ardından, meclis üyelerinin gündem dışı verdiği soru önergeleri tek tek okunarak, oy birliği ile gündem maddelerine eklendi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, 3 daimi encümen üye seçimi, İmar komisyon üye seçimi ile plan ve bütçe komisyon üye seçimi yapıldı.
Onaylanan 3 maddenin ardından belediye de çalışan 3 personelin derece değişikliği için kadro iptal ihdasın yapılması maddesi oy birliği ile onaylandı. Belediyenin 2021 yılı faaliyet raporunun da görüşüldüğü toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Viranşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumuna bugün devam edilecek.