STRATEJİK YATIRIMLAR HAYATA GEÇİRİLECEK

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi kapsamında Şanlıurfa ve Diyarbakır’da uygulanacak 8 Milyon Euro bütçeli projenin Şanlıurfa ve Diyarbakır’a bereket getireceğini söyledi. Vali Ayhan, ”Her proje umuttur. Her gayret bu topraklar için hareketlilik, bereketliliktir. Bu proje şehrimizi, bölgemizi ve Diyarbakır-Şanlıurfa bu iki ilimiz için aldığımız ortak kararlar ile stratejik yatırımlar ile ilgili yaklaşık yüz milyon liranın sadece kırk milyon lirası faizlerine karşılık ikiyiz iki milyonluk bir finans döngüsü. Burada stratejik ürünler ve gençleri önemseyecek. Yaptığımız çalışmalar bu şehrin dokusuna bu şehrin tabanına yayılan projelerdir. İkiyiz milyon üzerinde 38 fabrika 7 atölye yani 45 üretim tesisi özellikle ayakkabıda bir merkez olacak’’ dedi.

HEDEF KİTLE KADINLAR VE GENÇLER
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise, her sektörde çok ciddi yatırımlar gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, Kadınlar ve gençlere yönelik SEECO projesinin bölgenin gelişmesine katkı sağlayacağını anlattı. Vali Ali İhsan Su, ”Bizler Karacadağ Kalkınma Ajansı olarak Şanlıurfa ve Diyarbakır’da çok önemli yatırımlar, çok önemli projeler gerçekleştirip illerimizin kalkınmasına katkı sağlıyoruz’’ dedi.

“AYAKKABI VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Karacadağ Kalkınma Ajansı (KKA)Genel Sekreter Vekili Yusuf Çolak ise şu değerlendirmeyi yaptı: son yıllarda özellikle sanayi, teknoloji bakımından girişimcilere çok ciddi kaynaklar sağladıklarını belirterek, ”Çalışan ve üreten gençler projesi kapsamında 210 milyon liralık destek ile bölgemizde 260 milyon lira tutarında yatırım yirmi tane projeyi hayata geçiriyoruz. Ayakkabı ve hazır giyim sektörlerinin yatırımlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Projelerimizin birçoğu imar aşamasına gelmiş olup fabrikaların tamamlanması ile birlikte gençlerimizin istihdama kavuşacağı yatırım yerleri oluşacak.’’ dedi.

YÜZDE 70’İ KADIN
Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO), Avrupa Birliği FRIT Mali Yardım Fonu kapsamında fonlanacak ve Dünya Bankası ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
Proje ile kadınlara ve gençlere dönük sosyal girişimciliği desteklemeye yönelik faaliyetleri finanse edecek. SEECO Projesi çalışmalarını yüzde 70 kadın, yüzde 30 genç ile birlikte yürütecek. Proje kapsamında 3 bileşen altında sosyal girişimleri ve girişimcileri destekleyecek çeşitli faaliyetler yürütülecek.