Haber Merkezi / Sigortacılık sektörünün sorunlarını tespit etmek, bu sorunlara hızlı ve kalıcı çözümler üretmek, çözülmeyen sorunları yerel ve ulusal mercilere aktarmak amacıyla kurulan 'Güneydoğu Anadolu Sigortacılık Meslek Komiteleri Platformu' ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve sektörün sorunları ile çözüm önerilerinin değerlendirildiği dördüncü toplantıyla bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıya; ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Direkçi, Meclis Üyeleri Cemal Beyaz, İsa Gökmen, M.Emin Atmaca, 28. Meslek Komitesi Başkanı Âdem Köroğlu, ŞURSAD Başkanı Nihat Fırathan ile Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Batman, Adıyaman ve Kilis illerinin sektör temsilcileri katıldı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Ticaret ve Sanayi Odaları bünyesinde bulunan 'Sigortacılık Meslek Komiteleri Platformu' toplantısının akabinde ŞUTSO'nun 125. Yılı vesilesiyle Şanlıurfa yöresel lezzetlerinde sunulduğu bir kokteyl gerçekleştirildi.
Daha sonra, ŞUTSO 28. Meslek Komitesi, Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneği ve Şanlıurfa SAİK İl Delegeleri işbirliğiyle organize edilen, ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yetim, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, SAİK Başkan Yardımcısı Süleyman Özer, İcra Komitesi Üyeleri Mehmet Özgür Yılmaz, Osman İnanoğlu, Yener Koçer, TOBB Sigortacılık Sektör Meclis Başkanı Yavuz Özçağın ve sektör temsilcilerinin katılımı ile 'Bölgesel Sigorta Acenteleri ile SAİK İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı.
Sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği, ŞUTSO Sigortacılar Meslek Komitesi Faaliyet Sunumu, Bölgesel Sigortacılık Sorunları ve Çözüm Önerileri gündemiyle düzenlenen toplantının, açılış konuşmasını ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun gerçekleştirdi. Başkan Altun'un konuşmasının ardından, 28. Meslek Komitesi Başkanı Âdem Köroğlu, ŞURSAD Başkanı Nihat Fırathan da birer selamlama konuşması yaptı.
Konuşmaların sonrasında, TOBB Sigortacılık Müdürlüğü Uzmanlarından Hilal Öztürk, Türkiye ve Şanlıurfa'da sigortacılık sektörünün mevcut durumu, potansiyeli ve sektörel gelişmeleriyle ilgili detayları paylaştı. Ardından ŞUTSO 28. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Osman Elçi Komite faaliyetleri ve alınan kararlarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Osman Elçi'nin sunumunun ardından, sektör sorunları ile çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya geçildi. Toplantıda, sigortacılık sektöründe yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan problemlerin çözümü için istişarelerde bulunuldu.
Toplantı akabinde ise ŞUTSO Meclis Üyesi M.Emin Atmaca, SAİK Başkanı Levent Korkut'a, ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun, ATSO Meclis Başkanı ve SAİK Başkan Yardımcısı Süleyman Özer'e, ŞURSAD Başkanı Nihat Fırathan da TOBB Sigortacılık Sektör Meclis Başkanı Yavuz Özçağın'a günün anısına plaket takdiminde bulundu.