İLKHA/ Ramazan ayı ile birlikte teravih namazını kılmak için gelen çocuklar, camide büyüklerin ilgisini bekliyor.
Camide gürültü yapan çocuklara kötü davranılması ileride çok büyük veballere neden olabiliyor.
Camilerin Allah'ın evi olduğunu belirten Ünel, camiye gelen herkesin Allah'ın misafiri olduğunu ifade etti.
Ünel, evimize gelen misafirin çocuklarını, sırf gürültü yaptıkları için evimizden kovamıyorsak, aynı şekilde Allah'ın misafiri olarak camiye gelen çocukları da camiden kovmanın uygun olmayacağını vurguladı.
Camiye gelen çocukların büyüklerinden cami adabını öğrendiğini belirten Ünel, çocukların ancak camiye gelerek cami adabını öğreneceğini ifade etti.
Büyüklerini, camiye gelen çocuklara sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Ünel, camide çocuklara güzel davranılması gerektiğini ifade etti.

'Camiden çocukları kovmak çözüm değildir'
Camiye gelen çocukların Allah'ın misafiri olduğunu belirten Ünel, 'Camilerin hepsi Beytullah'ın bir şubesi olarak Allah'ın evleridir. Bütün mescitler, bütün camiler Allah'ın evi olarak bilinirler. Dolayısıyla genciyle, çocuğuyla, yaşlısıyla camiye gelen herkes, Allah'ın misafiridir. Biz nasıl ki evimize gelen misafirin çocuklarını sırf gürültü yaptıkları için evimizden kovamıyorsak, Allah'ın evine gelen misafirleri de kovamayız. Allah'u Teala böyle bir şey istemez; çünkü camiye gelen herkes Allah'ın misafirdir. Dolayısıyla bizim Allah'ın evinde, Allah'ın misafirlerine, Allah'ın misafiri gibi davranmamız gerekir. Camiden çocukları kovmak çözüm değildir. Çocuklar, camiye gelmeden, camiyi görmeden, caminin saygısını, hürmetini, adabı nasıl öğrenecek? Çocuklar, camiye gelerek insanların camide oturuşlarını görecek, cami adabını tanıyacaktır. Çocuklar, camiye gösterilen saygıyı görecek ki zaman içerisinde aynı saygıyı camiye gösterebilsinler.' şeklinde konuştu.

'Camiye gelen çocuklara sahip çıkmamız gerekir'
Çocukların camiye gelerek cami adabını öğrenebileceğini vurgulayan Ünel, 'Bizler, çocuklar gürültü yapıyor diye onları camiden kovuyoruz. Bu doğru bir şey değildir. Çocuk, dışarıdayken Allah'ın evini tanıyamaz, Allah'a evine hürmeti öğrenemezler. Çünkü çocukların eğitimi görseldir. Çocuklar, camiye gelerek teravihin ve mukabelenin kokusunu ve tadını alırlar. Çocuklar, camide yaşlı insanların oturma şekillerini görecek ki süreç içerisinde o da aynı ahlaka sahip olabilsin. Çocukları camiden kovmak yerine cami içerisinde çocuklara sahip çıkmamız gerekir. Çocukları öpmemiz ve onlara güzel davranmalıyız. Camide bir büyüğümüz, iki çocuğun arasına girerek onlarla beraber namaz kılmalıdır. Bu şekilde çocukların camiye gelmelerini sağlamamız gerekir.' diye konuştu.

'Daha çok çocuk ve gencin camiye gelmesinin zeminini oluşturmalıyız'
Camide çocuklara kötü davranılmasının büyük günahlara neden olabileceğini ifade eden Ünel, 'Ateist ve komünist olmuş ve dinden çıkmış birçok insan, süreç içerisinde şu itirafı yapıyor. Diyor ki 'Ben çocukken camiye gittim. Camide biraz gürültü yaptığım için ya imam beni dövdü ya da yaşlı bir amca beni camiden kovdu. Bundan dolayı bir daha camiye uğramadım.' Gürültü yapmak, koşmak çocukların fıtratında var, zaten ismi çocuktur. Hangi sebepten olursa olsun bizim bir çocuğu camiden kovmamız; belki onun ateist, komünist ve dinsiz olmasına sebep olabilir. Bundan dolayı hiçbir Müslüman, böyle bir vebal altına girmek istemez. Çocukları camiden kovma yerine çocukları camiye davet etmeliyiz. Daha çok çocuk ve gencin camiye gelmesinin zeminini oluşturmalıyız. Bununla birlikte cami içerisinde çocuklara sahip çıkacağız. Çocukları yanımızda oturtalım, onlara ilgi gösterelim, onları sevdiğimizi ifade edelim. Bu şekilde çocuklar hem camiyi sever hem de bizim şahsımızda cami adabını öğrenir. İnşallah, bunu yaptığımız zaman çocukların camideki gürültülerini en aza indireceğimize inanıyorum.' dedi.