Tuğba POLAT / Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Muhtarlarla birlikte İlçe Müftülüğüne bağlı İmam Buhari Kur'an Kursu ve Gençlik Merkezini ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, geleceğin teminatı olan gençlere sahip çıkmanın önemine değindi.
Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi alan öğrencilerle bir araya gelerek çanta ve kırtasiye malzemesi hediye eden, ardından gerçekleşen sohbette öğrencilerin talep ve beklentilerini dinleyen Başkan Mehmet Kuş, gençliğe yönelik yatırımların artarak devam edeceğini ifade etti.

GENÇLERİMİZİ ART NİYETLİLERİN ELLERİNE BIRAKMADIK, BIRAKMAYIZ
Şanlıurfa'nın nüfusu en kalabalık ilçesi konumundaki Eyyübiye'de, çocukların ve gençlerin eğitimde başarılı olmalarının büyük önem taşıdığını aktaran Başkan Mehmet Kuş, "Bu tür faaliyetlerin özellikle Eyyübiye ilçemizde önemi çok fazla. Maalesef sahip çıkamadığımız öğrencilere, başkaları sahip çıkıyor. Bizim sahip çıkmamız gereken çocuklara başkaları sahip çıktığı için bu çocuklar vatan sevgisinden, bayrak ve millet sevgisinden uzaklaştırılıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana, özellikle genç kuşağa elimizi uzattık. Kitap Otakları, Gençlik Merkezleri ve Sınav Hazırlık Merkezleri ile öğrencilerimize önemli imkânlar sağladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak önemli projeler hayata geçirdik. Sizlerin de bu işe gönüllü olarak el atmanız takdire şayandır. Belediye olarak ve şahsım olarak üzerimize ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazırız" diye konuştu

ÖĞRENCİLERE HALFETİ'DE GEZİ SÖZÜ
Kur'an Kursu'na gelen öğrencilere bir günlük Halfeti gezisi sözü de veren Başkan Mehmet Kuş, buradaki öğrencileri sınav hazırlık merkezine davet etti. Sınav merkezlerine gelen öğrencilerin kayıtlarını yaptıktan sonra kaynak kitaplarının verildiğini, derslere katıldıklarını, teneffüs saatlerinde ise kek ve çay ikram edildiğini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, sohbetin ardından öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemeleri de bulunan okul çantaları hediye etti.