Seyfullah POLAT/ Hazırlıkları yapılarak geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'ya ulaşan trambüs, Şanlıurfa sokaklarında test sürüşlerine çıktı. Daha önce 24 metre uzunlukta gelen ve Şanlıurfa'nın sıkışık trafiği ve dar caddeleri için uygun bulunmayan trambüsler, bu kez 18 metreye indirilerek yeniden trafiğe çıktı.

YAKITTA YÜZDE 70 TASARRUF SAĞLAYACAK
Trafiğin yoğun olduğu anda da belirlenen güzergahtan geçen trambüsler 18 metreye indirildikten sonra daha hızlı ve güvenli bir performans sundu.
Toplam hat uzunluğu 7 bin 736 kilometre olan 63 hattında kullanılacak trambüs sessiz, çevreci ve konforlu şekilde ulaşımı sağlayacak. Yakıt olarak dizele kıyasla yüzde 70 tasarruf sağlanması öngörülüyor.


'SAVAŞ TEDARİK ZİNCİRİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ'
Yeni trambüslerin test sürecinin ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, uzun süredir kamuoyunda tartışmalara da neden olan trambüs meselesinin çözüme kavuştuğunu belirtti.
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın tedarik zincirini etkilediği ve gecikmelerin bu sebeple yaşandığını ifade eden Başkan Beyazgül, 'Trambüsler 18 metreye indikten sonra şarj edilerek uzun mesafe kat edebilmesi mümkün olabiliyor. Trambüsü getirdik denemelerini yapıyoruz. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş çıkmamış olsaydı tedarik zinciri etkilenmezdi. Bir kısım tedarik oradan geliyor. 21 Nisan tarihinde söz vermiştik ancak geriye kalan trambüslerin de Haziran ayına yetiştirilmesi ile ilgili müzakerelerimiz devam ediyor' diye konuştu.

'KISALTMA İÇİN FAZLADAN BİR ÜCRET ÖDENMEDİ'
Trambüs'ün Şanlıurfa'ya hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Beyazgül 'Trambüsler alınırken aynı kur üzerinden işlem yaparak 24 metreden 18 metreye düşürdük. Fazladan bir ücret ödemedik. Trambüslerin boylarını kısaltarak dönemediği yerlerden daha rahat dönmelerinin önünü açtık. En kısa sürede Şanlıurfa'da trambüslerimiz caddelerde olacak' ifadelerine yer verdi.