Mutlu GÜNEŞ/ Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 11'incisi ANFAŞ Fuar Merkezi'nde ve Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX), Anadolu'nun 12 bin yıllık kültür ve medeniyet zenginliğini yansıtan yaklaşık 10 bine yakın ürün, tanıtıldı. Fuarda, 76 il ve KKTC'den 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83'ü kadın olmak üzere 150 kooperatif ve 650'nin üzerinde firma yer aldı.

ŞUTSO Heyeti, 11.Yörex Fuarı'nın resmi açılışında yer aldı
Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Başkan Yardımcısı, Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt, ŞUTSO Viranşehir Temsilcisi Ömer Yazmacı ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri'nden oluşan heyet, 11. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nın resmi açılışına katıldı.
Heyet daha sonra, Şanlıurfa standında Eski Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ile Oda-Borsa Başkanlarını ağırladı. Heyet ayrıca; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası ile Karacadağ Kalkınma Ajansının işbirliğiyle fuarda yer alan Şanlıurfa standına gelen, Şanlıurfa yöresel ürünlerini yakından görmek ve tanımak isteyen ziyaretçilerle yakından ilgilendi.

Başkan Peltek ve Ömer Yazmacı Oda Borsa İstişare Toplantısı'na
katıldı
Heyette yer alan, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, ŞUTSO Viranşehir Temsilcisi Ömer Yazmacı, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarciklioğlu başkanlığında Oda Borsa Başkanları'nın katılımıyla gerçekleştirilen Oda Borsa İstişare Toplantısı'na katıldı.
ŞUTSO Heyeti 'Liderlik ve Takım Çalışması' konulu eğitime katıldı
Meclis Başkanı Ahmet Altun, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yetim, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Uzman Eğitmen Soner Şahan tarafından verilen 'Liderlik ve Takım Çalışması' konulu eğitime katıldı. Eğitimde; Liderlik ve Vizyoner Kimlik, Kurumsal Motivasyon, Farklı Liderlik Yaklaşımları ve İşletme Organizasyonunda Etkili Ekip Çalışmasının Kritik Başarı Faktörleri gibi detay bilgiler aktarıldı.
Başkan Peltek, 'Coğrafi İşaretlerde Türkiye'nin Öncü Kentleri' paneline katıldı
Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yavuz Tekelioğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen 'Coğrafi İşaretlerde Türkiye'nin Öncü Kentleri' paneline konuşmacı olarak katıldı. Başkan Peltek panelde, 'İlimizin coğrafi işaretli ürünlerinin tescilinde, ortak akılla hareket ediyoruz' dedi.
Başkan Peltek, Kanal 7 TV'de tescilli ürünler hakkında detaylı bilgiler aktardı
Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Kanal7 TV'de Dr.Feridun Kunak'a Şanlıurfa'nın tescilli lezzeti Urfa Sade Yağı ve diğer tescilli ürünlerimiz hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Başkan Peltek, 3.Vip Toptan Satış Tanıtım Organizasyonu'na katıldı
Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, ve Meclis Üyelerinden oluşan heyet, Granada Luxury Belek'te Şanlıurfalı İş İnsanı Mehmet Oturakçı öncülüğünde düzenlenen 3.Vip Toptan Satış Tanıtım Organizasyonu'na katılarak stant ziyaretlerinde bulundu. Başkan Peltek burada yapığı konuşmada 'Bu Organizasyonu gerçekleştiren firmaları tebrik ediyorum, çok büyük bir hizmet gerçekleştirmişler. Şanlıurfa'da da bir organizasyon gerçekleştirmeyi arzu ederiz, sizleri en kısa zamanda Şanlıurfa'ya bekliyoruz.' dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, 'Oldukça Etkin Bir Çalışma Oldu'
Yörex Fuar programının ardından bir değerlendirme yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, 'Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen bu program, çok verimli geçti. Tarihin sıfır noktası, medeniyetin başkenti ve Türkiye'nin kadim kenti Şanlıurfa'nın, Çiğköfte ve İsot başta olmak üzere 34 tescilli ürünü bulunuyor. Yöresel ürünlerimizin tanıtımı ve pazar payının arttırılması amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu fuar programı, oldukça etkin bir çalışma oldu. Kentimizin tescilli ürünlerinin tanıtımı için yoğun emek harcayarak Şanlıurfa'yı en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Yöresel ürünlerimizin markalaşması ve ticari değer kazanması çerçevesinde önemli bir merkez olan YÖREX'te, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.