Ayser POLAT/ Büyükşehir Belediyesi il genelinde hayata geçirdiği geri dönüşüm çalışmalarıyla doğa ve ekonomiye katkı sağlıyor. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile işbirliği içinde yürütülen proje ile atık piller toplanarak geri dönüşüme kazandırılırken, doğaya zarar verilmesinin önlenmesinin yanı sıra geri dönüşümle ekonomiye katkı da sağlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje ile ilçedeki Kamu Kurumları ve okullara atık pil kutuları bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri proje kapsamında pil toplama kutularına şimdiye kadar 400 kilogram atık pil bırakılarak geri dönüşüme kazandırıldığını açıkladı.

ATIK KUTULARI YAYGINLAŞTIRILACAK
Pil dışında atık yağ ve diğer atıkların toplanması noktasında il genelindeki belirli noktalara geri dönüşüm kutuları bırakan Büyükşehir Belediyesi, atık toplama kutularının yaygınlaştırılacağını belirtti. Vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı davranmalarını bekleyen Belediye Ekipleri geri dönüştürülebilir atıkların geri dönüşüm kutularına bırakılmasını beklediklerini ifade etti.