Haber Merkezi / Şanlıurfa'da görev yapan muhtarlar adına bir grup temsilci tarafından gerçekleşen ziyarette konuşan muhtarlar, bu kez mahallelerinden çok kendi sıkıntılarını dile getirdiler. Muhtarlık ofislerinin elektrik sorunu, İŞKUR personel görevlendirmesindeki aksaklıklar ve il dışı organizasyonlara ilden gidecek muhtarların belirlenmesi gibi konularda duydukları rahatsızlıkları Vali Erin'e bildiren Muhtarlar, toplumu ilgilendiren ve son zamanlarda sıkça dillendirilen tefecilik konusunda da düşüncelerini paylaştılar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015 yılında ilan ettiği 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün, tüm muhtarlara hayırlı olmasını dileyen Vali Erin, bu önemli gün münasebetiyle tüm Şanlıurfa muhtarları adına ziyareti gerçekleştiren heyete teşekkür etti.
Muhtarların dile getirdiği sorunlar hakkında çözüm önerileri ve fikirlerini paylaşan Vali Erin, il dışı organizasyonlara gidecek muhtarların her ilçeden bir kişi belirlenerek gönderildiğini bu konuda kesinlikle haksızlık yapılmadığını söyledi.
Vali Erin, muhtarlarla buluşmasında şunları söyledi: 'Bu memlekette haksızlığa, hukuksuzluğa, rüşvete, kamu malına el uzatmaya, tefeciliğe, talana kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Geçen bir yıl içinde de daha önce yapılanların çok üzerinde operasyonlar yapıldı. Son intihar olayından dolayı hepimiz gerçekten çok üzüldük. Toplumu içten içe kemiren bir sıkıntı var. Bununla ilgili zannetmeyin ki bir çalışma yapılmıyor. Hiçbir kayıt ve şart olmadan bu işlerin içinde olanlarla ilgili harıl harıl dosyalar hazırlandığını söylemek isterim. Biten dosyalar var, bu operasyonları yapacak olan adliye teşkilatıdır. Bu konuda bizi sınırlayan, bağlayan hiçbir şey olamaz. Toplumda itibarlıdır, bu işlerin içindedir, buna dokunmayın.. Tam tersine, buna dokunmanız lazım ki ötekiler ibret alsın. Bizim anlayışımız budur. İtibarı bu tür işler üzerinden elde etmiş olanların daha ziyade hakim önüne çıkıp bunun hesabını vermesi lazım. Yanlışın içerisinde olanın, itibarlı veya belli bir mevkide olmasının ağırlaştırıcı yönü var. Bu konuda bizi veya en azından beni bağlayan hiçbir şeyimiz yoktur. Biz gereğini yaparız, hukuka teslim ederiz. Hukuk gereğini yapar yapmaz, onu da takip ederiz, ediyoruz da. Çok daha sıkıntılı konularda bunu yapıyoruz. Devletin bize verdiği görev bu ve bu görevi yerine getirmek durumundayız.'
Vali Erin, makamda gerçekleşen kabulün ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin muhtarlar onuruna verdiği yemek programına katıldı.