Haber Merkezi / Pozitif ayrımcılıkla, yaşamın her alanında kadınların yer almasını isteyen ve kadınlara yönelik uyguladığı projelerle takdir toplayan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin isteği doğrultusunda Kadın ve Aile Destek Merkezi eğitimlerine aralıksız devam ediyor.
Viranşehir Belediyesi Emine Erdoğan Kadın ve Aile Destek Merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile dikiş nakış, halı dokuma, kuaför, el sanatları, okuma yazma ve yetişkin kadınlar için Kur'an-ı Kerim (Elif-Be) kurslarında 98 öğrenci eğitim görüyor.
Merkezde ayrıca eğitim gören kursiyerlerin çocukları için eğitimci eşliğinde oyun alanı imkanı da bulunuyor.
Bu imkanların yanı sıra Viranşehir Belediyesi ve ilçe Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliği ile sosyal çalışmacı tarafından her Çarşamba günü Aile Eğitim Programı (AEP) ve her Cuma belirlenen saatler arası stap ve zumba eğitimi ile Kurum Sosyologu tarafından kadınlara danışmanlık hizmeti veriliyor.
Merkezdeki faaliyetlerle ilgili bilgi veren Viranşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Ruken Olcan, Müdürlüklerinin öncelikle Aile bütünlüğünün korunması ve Aile refahının artırılmasına yönelik sosyal faaliyetler yürüttüğünü söyledi.
Yürütülen faaliyetlerle ilgili kamu kurum kuruluşları ve STK'lar ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağladıklarını belirten Olcan, Önceliklerinin kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak olduğunun altını çizdi.
Açılan kurslarla kadınların hem aile bütçelerine katkı sağladığını hem de meslek sahibi olduğunu ifade eden Olcan, kadınları merkeze davet ederek, açılan kurslardan faydalanmaları çağrısında bulundu