Faruk DEVECİ / Ekmek fiyatına 50 kuruş zam yapılmasına rağmen bu durum fırıncı esnafını çıkmaza sokmuş, zam gündeme gelmişti. Vali Abdullah Erin'in devreye girmesiyle zam talebini askıya alan fırıncı esnafı 20 Aralık 2021 gecesi dolar kurunun düşmesiyle birlikte bazı ürünlerde fiyat indirimleri başlamıştı. Bu tablo un fiyatlarına yansıdı. 50 kiloluk unun kilosu TMO'nun 'Ucuz un' desteğinden sonra 360 liradan 215 liraya kadar indi.

TMO DESTEĞİ SAYESİNDE FİYATLAR DÜŞTÜ
Fırıncı esnaflarından Halil Eryılmaz, en önemli şikayetlerinin istikrarsızlık olduğunu söyledi. Eryılmaz, 'Şu anda önümüzü göremiyoruz. Kurdaki düşüş ve TMO'nun desteğinden sonra fiyatlar aşağı çekildi ve fırıncı esnafı olarak maliyetlerin azalmasından dolayı rahat nefes aldık. Dileriz, un fiyatları aynı kalır, ekmek zammı talep etmek zorunda kalmayız' dedi.

FIRSATÇILIK YAPAN UN BAYİLERİ VAR
Un fiyatları artışa geçtiğinde bunu fırsata çevirip stokçuluk yaparak haksız kazanç elde edenlerle karşılaitıklarını anlatan Eryılmaz, 'Bazı bayiler unu peşin parayla satmak istiyor, bazıları diyor ki ancak 500 çuval alırsan sana ucuz un veririm. Esnafın içinde bulunduğu çıkmazı fırsata çevirmek istiyorlar' ifadelerini kullandı.