İLKHA/ Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Suriye'deki iç savaştan dolayı mağdur olan Suriye halkına destek amaçlı içinde ilaç, kuru gıda, battaniye ve giyim gibi ihtiyaçların bulunduğu 134. yardım TIR'ını gönderiyor.
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu olarak sınır ötesine 134. yardım tırını gönderdiklerini ifade eden Başkan Osman Gerem, "Suriye'de iç savaş süreci uzadığı için haliyle yardımlarda azaldı. Hem yardımların azalması, hem de yardım tırlarının sınırlardan geçme sıkıntısı var. Özellikle bazı sınır kapılarında 30 kilometre boyunca araç kuyruğu oluşmuş. Sınır içerisinde kalan Çadır kentlere yardım ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.
Kendilerine yardım gönderen hayırseverlere teşekkür eden Gerem, " Yardımların devam etmesiyle birlikte hala ulaşamadığımız yerler var. Özellikle Yermük bölgesine yardım ulaştıramıyoruz. 30 bin kişinin yaşadığı Atma bölgesinde, insanlar aç ve susuz durumdadır." dedi.
Kapıların açılması için çatışmaların yaşanmaması gerektiğini vurgulayan Gerem, "Muhaliflerin kapılara güvenlik sağlaması gerekiyor. Karşı tarafta çatışma çıkınca yardımlar gönderilemiyor. Bu konuda herkesin elinden geleni yapması gerekiyor" ifadelerini kullandı.