Haber Merkezi / İlçenin gelecek yüzyılını şekillendiren ve kalıcı eserlere imza atan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, sahada da projelerin sıkı takipçisi olmaya devam ediyor.
Başkan Yalçınkaya'nın girişimleri ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile temiz içme suyu projesi hayata geçirildi ve içme suyu sorununu tarihe gömecek proje kapsamında, şehir merkezinde 170 km.'lik iç şebeke borusu döşeme işi sürerken Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde de depo inşaatı aralıksız sürüyor. Başkan Yalçınkaya da beraberinde Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşarer ve Halef Karataş ile birlikte 4 bin ton kapasiteli deponun yapıldığı şantiyeye giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Yalçınkaya, çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.


VATANDAŞLARA SESLENDİ: ŞEHRİ ARZULADIĞIMIZ YERE BİRLİKTE GÖTÜRECEĞİZ
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yalçınkaya, inşaatlar dolayısıyla vatandaşlardan anlayış beklediklerini belirterek 'Yıldız bir yıldız ilçe oluşturma gayretimiz devam ediyor. İçme suyu ile ilgili çalışmalarımızın da en önemli aşaması buradaki deponun yapılmasıdır. Depomuz 4 bin ton olacak. Suyun merkezinde olan depolarımızın kapasitesi de 17 bin ton olacak. Depo inşaatı ile birlikte şuanda şehirde 170 km. hafriyat çalışması devam ediyor. Çalışmalardan dolayı trafikte sorunlar olabiliyor. Herkesten anlayış bekliyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bu hafriyat işlerimizi bitirip bir an önce temiz suya kavuşma gayretimiz ile beraber bu şehri umduğumuz, arzuladığımız yere hep birlikte götüreceğiz' dedi.

'SU DÜNYA STANDARTLARINDA OLACAK'
Proje ile ilçenin artık dünya standartlarına kavuşacağına dikkat çeken Başkan Yalçınkaya desteklerinden dolayı da Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür etti.
'Hedefimiz Akçakale'nin sağlıklı ve içilebilir suya kavuşması. Gelen su dünya standardında bir su olacak. İlçemiz inşallah 100 yıl rahat edecek. Bu gayret ile çalışıyoruz. Tesis ve içme suyunun yapımında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e de teşekkür ediyoruz. Gayretleri için minnettarız. Hepimizin Allah yardımcısı olsun.'