Mutlu Güneş

Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya Milli Eğitim Bakanlığı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı tarafından organize edilen konferanslar kapsamında Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

2018 yılında hayatını kaybeden, İslam tarihi, bilim ve teknoloji ile tarihi alanında çalışmalarıyla büyük bir ün kazanan ve İslam Dünyasında bir ekol olan Prof. Dr. Fuat Sezgin'in düşünceleri gelecek kuşaklara aktarılmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı tarafından İslam kültür ve medeniyetinin bilimsel ve teknolojik mirasının daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve onu yeni nesillere en doğru şekilde anlatmak için Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencileri ile konferansta bir araya gelen Vakıf Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, Prof. Dr. Fuat Sezgin ile tanışmalarını ve yol arkadaşlığını anlattı.

İslam Medeniyetini mutlaka iyi bilmemiz lazım

Öğrencilerin ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Prof. Dr. Fuat Sezgin'in eserlerinde, konferanslarında ortaya koyduğu İslam Medeniyetinin tarih, bilim ve teknolojiye olan yaklaşımı ve İslam Medeniyetinin bu alanlarda meydana getirdiği buluş, fikir ve ekolleri anlatan Mecit Çetinkaya; Bizim medeniyetimiz sahip olduğu değerler, bilim adamları ile dünyada bilim, tarih ve teknoloji alanında önemli çığırlar açmıştır. Gençlerimizin İslam Medeniyetini ve bu medeniyeti oluşturan dinamikleri mutlaka iyi bilmesi lazımdır' diyerek gençlerin okumalarını ve araştırmalarını isteyerek Şanlıurfa'da bulunmaktan ve Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Konferansa katılan Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencileri de Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya'nın Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatı, fikirlerine ilişkin verdiği konferanstan dolayı mutluluklarını dile getirdiler.