Tuğba Polat

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği ve Genç Stem Derneği ve Astronom Halil Bağış tarafından organize edilen etkinlikte katılımcılar Urfa Kalesi eteğindeki Seyir tepesinden Ay ve yıldızları teleskoplar ile izledi.

Ortaya çıkan arkeolojik eserlerin yanı sıra bir çok değeri ile yerli ve yabancı misafirlerin ziyaret için can attığı Şanlıurfa'da yapılan farklı etkinlikler turizme ayrı bir renk katmaya devam ediyor.

Yıldızların en iyi gözlemlenebildiği Şanlıurfa'da bir etkinlik düzenleyen Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği ( ŞUTUDER) ve Genç Stem Derneği üyeleri Urfa Kalesi eteğinde bulunan Seyir tepesinde teleskoplar ile Ay ve yıldızları gözlemleyerek Şanlıurfa turizmi için yeni bir destinasyon alanı daha ortaya koydu.

ŞUTUDER Başkanı Hacı Birsen, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve ŞUTUDER Başkan Yardımcısı Rahime Yaşar, Genç Stem Dernek Başkanı Mustafa Taşıyan, Astronom Halil Bağış, ŞURO'dan Merve Ofluoğlu'nun yanı sıra Dernek üyeleri, Turist Rehberleri ve amatör astronomların katıldığı etkinlik hakkında bilgi veren ŞUTUDER Başkanı Hacı Birsen, Şanlıurfa'nın ve özellikle Harran Bölgesinin yıldızları gözlemlemek için harika bir coğrafyaya sahip olduğunu ve bunun geçmişteki izlerinin günümüze kadar geldiğini hatırlatarak; ŞUTUDER ve Genç Stem Derneği işbirliği ile Şanlıurfa'nın öz evladı ve Şanlıurfa'daki tek astrolog Halil Bağış'ın akademik çalışmalarını Şanlıurfa'ya taşıması ile kale eteği seyir tepesinin turizmcilere ve genç nesil öğrencilere tanıtılması amacı ile düzenlenen etkinliğimizde sahaya getirilen üç teleskop Ay, Jüpiter ve Satürn olmak üzere yıldızları gözlemleme imkanı bulduk. Amacımız; Hem seyir tepesinin yeni bir turizm destinasyon alanı olarak tanıtılması hem de gençlerimize astronomi bilimini sevdirmektir' dedi.

Yaklaşık üç saat kadar süren etkinlik sonrası katılımcılar aynı etkinliğin Soğmatar ve Harran'da düzenlemesi kararı aldı.