Tuğba Polat

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesinin konuğu olan Şanlıurfa eski Belediye Başkanı İbrahim Halil Çelik arkadaşı, dostu ve dava arkadaşı olan ve 16 Kasım 2021 tarihinde vefat eden Şair, yazar, düşünce adamı ve siyasetçi Sezai Karakoç'u anlattı.

Pandemi dolayısı ile uzun süredir Edebiyat sohbetlerine ara veren ve bu etkinlikleri on-line olarak gerçekleştiren TYB Şanlıurfa Şubesi normale geçiş sürecinde ilk Edebiyat Sohbetleri toplantısını gerçekleştirdi.

Haliliye Belediyesi Geleneksel El Sanatları Merkezinde gerçekleştirilen ve TYB Şanlıurfa İl Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya, Harran Üniversitesi Tarih Bölümü Dekanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cuma Ağaç, Eyyüp Azlal, Hüseyin Baykuş, Mehmet Nur Şanda, Vehbi Uzundağ, Yasin Küçük, Ali Tutluoğlu gibi TYB Üyesi Yazarların katıldığı etkinliğin konuğu kendisi de Edebiyatçı olan Şanlıurfa eski Belediye Başkanı ve Refah Partisi eski Milletvekili İbrahim Halil Çelik oldu.

Toplantıda; arkadaşı, dostu ve dava arkadaşı olan ve geçtiğimiz gün vefat eden Şair, yazar, düşünün ve siyasetçi Sezai Karakoç'u anlatan İ. Halil Çelik, Sezai Karakoç'un Türkiye ve İslam dünyasına ilişkin görüş ve düşüncelerini aktararak; 'Sezai Karakoç bilindiği üzere düşünce ve şiir anlamında Doğunun yedi oğlundan birisi olup fikirleri, duruşu ve şahsiyeti ile son yüzyıla damga vurmuş ender kişilerden birisidir' dedi.

Üniversite yıllarından başlayan ve Sezai Karakoç'un vefatına kadar devam eden dostluğunu, yol arkadaşlığını çeşitli anekdotlar eşliğinde anlatan İ. Halil Çelik, Sezai Karakoç'un Urfa'yı bir başka sevdiğinin de verdiği örnekler ile anlattı.

Sezai Karakoç'un şiirlerinin okunduğu toplantıda sorular üzerine Harran Dergisi ve bu derginin etrafında oluşan Harran Ekolü'ne değinen İ. Halil Çelik, Urfa'nın edebiyat ve düşünce ikliminde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. TYB şube başkanı Kaya ise:' üstad Sezai Karakoç beyefendiyi rahmetle anıyoruz. Kendisi yüzyılımızın mütevazi fikir işçisiydi. Her birimizin zihin dünyasında izleri emekleri var. Hatıratını anmak üzere yakın dostu olan İbrahim Halil Çelik hocamıza zaman ayırıp bizlere eşlik ettiği için teşekkür ederiz. ' dedi.

Yaklaşık 4 saat süren toplantı Urfa'nın kültür ve edebiyat alanına ilişkin çeşitli konularda soru cevabın ardından sona erdi.