Faruk DEVECİ/ Trafik tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2022 Cuma günü saat 18.00'de ve 30 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 11.00'de eş zamanlı olarak Vali, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla Karaköprü İlçesi Diyarbakır Yolu Uygulama Noktasında emniyet kemeri uygulaması yapılacak.
Ramazan Bayramı tatili süresince trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirmek adına 'Bayramınız Kemerli Olsun' sloganı altında denetimler sıklaştırılacak. Denetimler süresince vatandaşlar ile yüz yüze iletişim kurularak hız sınırlarına uymaları, ön ve arka koltukta emniyet kemeri takmaları, araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları, şerit ve takip kurallarına riayet etmeleri ile birlikte seyahat süresince konsantrasyonlarının dağılmaması, uykusuzluk ve yorgunluğa karşı mola vererek seyahat etmeleri konularında bilgilendirmeler yapılacak.
Ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi adına hız sınırına uyulması, toplam ve sürekli taşıt kullanma süreleri, şerit kullanma, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kurallara dikkat edilmesi isteniyor.
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Bayram tatilinin başlangıcı ve sonrasında yoğunluk oluşabileceği dikkate alınarak uygulanan tedbirlerin 09 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edeceğini belirttiler.