İLKHA/ Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından, Radyo Urfa'nın ana sponsorluğunda Haleplibahçe Park Amfi Alanında "İlahi Ezgi Konseri" gerçekleştirildi.
Kadın ve erkeklerin ayrı oturduğu konsere halk büyük ilgi gösterdi.
İngiltere'den Şanlıurfa'ya ziyaret maksatlı gelen turist Mister Steve ve Misser Mary isimli çift, ilahi ve ezgi konserine katıldı. Turistler; Kur'an'dan çok etkilendiklerini söylediler. Turist adam, kapri ile katıldığı için üzüntü duyduğunu iletirken turist kadın ise program sonunda nasıl örtünmesi gerektiğini tercümana sorarak bilgi aldı.
Musab Baydili'nin sunuculuğunda gerçekleşen program, Müderris Ömer Aslan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programda selamlama konuşması yapan Mehmet Ali Altunkan, amaçlarının İslam medeniyetinin aziz değerlerine sahip çıkacak bir toplum inşa etmek olduğunu ifade etti.
Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler, Ender Tekin, Selami Güneş, Mahfuz Aktekin, Ömer Kılınç ve Bülent Alkanat'ın seslendirdiği ilahi ve ezgiler, konsere gelenler tarafından beğeniyle dinlendi.
Konsere katılan küçük kız, sanatçı Ender Tekin ile düet yaptı.
"Hedefimiz İslam medeniyetinin aziz değerlerine sahip çıkacak bir toplum inşa etmektir"
İnşa edilecek toplumun en değerli sermayesinin gençler olduğuna dikkat çeken Altunkan, "Çıktığımız bu yolda ilk günden bugüne kadar en büyük hedefimiz yaşadığımız bu topraklara hakkı ve adaleti hâkim kılmak, İslam medeniyetinin aziz değerlerine sahip çıkacak bir toplum inşa etmektir. İnşa edeceğimiz bu toplumun en değerli sermayesi ise gençlerdir." dedi.

"Genç kardeşlerimizin yaşadığı manevi buhranın farkındayız"
Ahlaki değerlere zarar verecek gayrı ahlaki ortamlar oluşturulmaya çalışıldığını belirten Altunkan, "Yaşadığımız ekonomik sorunlar ve bununla beraber genç kardeşlerimizin yaşadığı manevi buhranın farkındayız. Gençlerimizi zevk ve eğlenceye yönelten, materyalist düşünceye sevk eden, madde âlemine hapseden, ahlaki değerlere zarar verecek gayrı ahlaki ortamlar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Yapılan bu etkinlikler gençliğimizi ifsat etmekten başka amaç taşımamaktadır." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir ideolojiye ve sisteme köle olmayı kabul etmiyoruz"
Müreffeh bir toplum haline getirmek için gayret eden bir gençlik tasavvur ettiklerini ifade eden Altunkan, "Hiçbir ideolojiye ve sisteme köle olmayı kabul etmiyoruz. Sadece âlemlerin Rabbi olan Allah'ı razı etmeye gayret ediyoruz. Bu bizim için en büyük özgürlüktür. Peygamber Sevdalıları olarak hedeflediğimiz gençlik tasavvurumuz şu şekildedir; Dünya ve ahiret hayatının mutluluğunu sağlayacak bir bilinç ve şuura sahip, yaşadığı toplumu daha adil, müreffeh bir toplum haline getirmek için gayret eden, ilimle donanmış bir gençlik." şeklinde konuştu.
Coşkuyla devam eden konser, İslami halay ile sona erdi.