Ayser POLAT/ Haliliye Belediyesi 2022 Yılı Mart Ayı ilk Meclis toplantısı gerçekleşti. Devteyşti Mahallesinde bulunan Eyyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezi Meclis Toplantı Salonundaki birleşim, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat Başkanlığında toplandı. Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından önerge ile oluşan gündem maddeleri okundu.

'İLÇEMİZE YENİ İŞ MAKİNALARI VE EKİPMANLAR KAZANDIRDIK'
Haliliye'ye yönelik kararların alındığı toplantıda, Ankara ziyaretlerinden müjdelerle döndüklerini ifade eden Başkan Mehmet Canpolat, 'Her geçen gün Haliliye ilçemizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Meclisimizle el birliğiyle çalışıyoruz. Her Ankara'ya gittiğimizde elimiz dolu dolu geliyoruz. Bundan dolayı Ankara'daki büyüklerimize ve değerli Bakanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yeniden bizlere katkısı oldu. Kazıcı ve yükleyici dediğimiz iş makinası ve çöp konteyneri noktasında destekleri oldu' diyerek yeni araç ve ekipmanların ilçeye kazandırıldığını dile getirdi.

'HALI SAHALARIN SAYISINI ARTIRACAĞIZ'
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğine değinen Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 'Bakanımızla en kısa sürede bir araya geleceğiz. Haliliye ilçemizdeki sportif faaliyetleri geliştirmek ve gençlerimize daha iyi hizmet sunabilmek adına halı sahalarımızın sayısını artıracağız. Bu konularla ilgili hep birlikte hareket ediyoruz' diye konuştu.

'YENİ OKUL YERLERİNİN TAHSİSİ ÇÖZÜLÜYOR'
Milli Eğitim Bakanı ile ilçeye yapılacak yeni okullarla ilgili görüştüklerini aktaran Canpolat, 'Okul yerleriyle ilgili Meclisimizde tahsisler oldu. İnşallah en kısa sürede bu okul yerlerini çözmüş olacağız. Gerek merkezde, gerek se kırsalda fen işleri, park bahçe, sosyal ve sportif faaliyetlerle Haliliye ilçemiz hızlı bir şekilde yoluna devam ediyor. En kısa sürede geçtiğimiz yıllarda temelini attığımız Karşıyaka Mahallemizdeki kompleksimiz başta olmak üzere Sancaktar, Ahmet Yesevi ve İbrahim Tatlıses Kültür Merkezimizin açılışını yapacağız. Şu ana kadar bize güven ve teveccüh gösteren, destek veren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' diyerek Haliliye'deki dönüşümün süreceğini vurguladı.