Tuğba POLAT Ziyaret ve Tel Abyad'daki son gelişmelerle ilgili soruyu cevaplayan Salih Hac Abdullah, "Öncelikle kardeşim Veysel Polat'ı görmekten dolayı çok memnun oldum. Bizim Veysel Bey ile kadim bir dostluğumuz var. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum. Malumunuz üzere Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk günden bugüne kadar sürekli yanımızda oldular. Yaşanan sıkıntılarda bizim dert ortağımız oldular. Her türlü sorunun çözümünde bize yardımcı oldular. Özellikle insani yardım noktasında sürekli Tel Abyad'a yardım ederek halkın sıkıntılarını gidermeye çalıştılar. Tabi ki kardeş ülke Türkiye bununla yetinmedi. En önemlisi savaşta tahrip olan eğitim yuvalarını, hastaneleri, yolları, su ve elektrik hatlarını tamamen onararak halkın hizmetine sundu. Bununla birlikte Türkiye devleti, güvenlik güçleri ile halkımızın güvenliğini sağladı ve huzur içerisinde yaşamamız için çok büyük gayretler sarf etti" ifadelerini kullandı.
"Tel Abyad'da huzur ve sükûnet varsa bu kardeş Türkiye'nin gayreti, himmeti ve kararlığından dolayıdır"
Tel Abyad'da 289 okulda 31 bin öğrencinin eğitim öğretime devam etmekte olduğunu vurgulayan Hac Abdullah, "Bugün Tel Abyad'da huzur ve sükûnet varsa bu kardeş Türkiye'nin gayreti, kahraman mehmetciğin şehid ve gazileriyle kazandığı Barış Pınarı zaferi neticesindedir. İşgalcilerden kurtuluştan sonra da Türk hükümetinin himmeti ve kararlığından dolayıdır. Bugün Tel Abyad'da hayat normal seyrinde devam ediyor. Kurumlarımız alt yapıları ile birlikte Tel Abyad halkına hizmet etmektedir. Şu an 289 okulumuz hizmet vermekte olup 31 bin öğrencimiz eğitim öğretime devam etmektedir. Sizleri en yakın zamanda Tel Abyad'da misafir etmek isteriz" şeklinde konuştu.
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ŞGB Başkanı ve GAPGündemi sahibi Veysel Polat da; Suriye'de iç savaş ve işgalin başlangıcında ilk kurtarılan bölgelerden olan Tel Abyad'ın, önce Daeş sonra da YPG/PKK terör örgütleri tarafından işgal edildiğini hatırlattı. Polat "İşgalle birlikte neredeyse Tel Abyad halkının tamamı Türkiye'ye sığındı. Kurtuluşa kadar Şanlıurfa halkının misafir ettiği Tel Abyadlılar şimdi kendi topraklarında, hürler. Sürülmelerine ve sıkıntılarına şahid olduğumuz kardeşlerimizin hürriyetini görmek sevinç verici. Dilerim en yakın zamanda başta Rakka ve Halep olmak üzere bütün Suriye, işgal ve zulümden kurtulur. 100 Yıl önce Urfa, Antep ve Maraş'la başlayan Kuvayı Milliye hareketi bu coğrafyada yarım kalan zaferlerle taçlanır" dedi.
GAPGündemi'nin ilk günden Suriyeli kardeşlerinin yanında olduğunu hatırlatan Polat, Abdullah'a 3 aylık peryotlarla çıkardıkları GAPŞehir dergisini takdim etti. Dijital yayın hazırlıklarının son aşamaya geldiğini söyleyerek stüdyo ve kameralarının Tel Abyad halkının da sesi ve gözü olacağını söyledi.